Ontwerpersopleiding bij de TU/e

Wat is de meerwaarde van een ontwerpersopleiding?

Met het aanbieden van de technologische ontwerpersopleidingen speelt de TU/e in op een behoefte van de Nederlandse hightech industrie. Zij heeft behoefte aan ervaren ontwerpers, die in staat zijn om complexe nieuwe producten en processen te ontwerpen. Ontwerpers die innovatieve oplossingen bedenken.

Met een mastertitel beschik je weliswaar over de nodige theoretische basis, maar ruime praktijkervaring ontbreekt nog. Tijdens de ontwerpersopleiding doe je juist praktijkervaring op, waardoor je zeer gewild bent bij bedrijven.

Waaruit bestaan de twee jaar?

De ontwerpersopleidingen bestaan uit twee delen. Je volgt eerst een jaar vervolgonderwijs ter voorbereiding op een grote ontwerpopdracht. De ontwerpopdracht duurt vervolgens acht tot twaalf maanden. Onder begeleiding van ervaren professionals participeer je in een grootschalig, multidisciplinair project in een vooraanstaand bedrijf. De afgelopen jaren hebben PDEngs van de TU/e uitdagende banen gevonden bij (inter)nationale bedrijven als Philips, ASML, TNO, Shell, Ericsson en Akzo Nobel.