Een vliegende start

MSc PDEng Si Zeng, alumnus

Si Zeng MSc PDEng, Researcher, Expert Capability Group - Process Technology, AkzoNobel Alumna Process and Product Design

Met het volgen van de ontwerpersopleiding Process and Product Design maakte de carrière van Si Zeng, Process Engineer bij AkzoNobel, werkelijk een vliegende start. ‘Het eindproject dat ik uitvoerde bij AkzoNobel was onderdeel van een innovatief onderzoekstraject. Voor mijn project moest ik verschillende routes onderzoeken en vervolgens bepalen welke route de beste was voor de productie van een nieuw en groener product voor de organisatie’ vertelt Zeng enthousiast.

‘Niet alleen heb ik dankzij het volgen van de opleiding waardevolle, praktische ontwerpervaring opgedaan, ook kreeg ik al halverwege het project al een baan aangeboden bij AkzoNobel! De organisatie wist immers al wat ze in huis hadden’. Het project bleek een nominatie waard voor de TU/e Academische Jaarprijzen 2013, waarmee Zeng in juli de eerste prijs ontving.

 ‘Ik was enorm blij toen ik mijn eindproject bij AkzoNobel toegewezen kreeg! Vanaf het begin was al duidelijk dat het ging om een premium project, waar toekomstige ontwikkelingen en belangrijke beslissingen van afhankelijk  waren. Het project was goed gestructureerd, met genoeg uitdagingen die opgepakt konden worden’, aldus Zeng.

Ondanks dat ze nu aan nieuwe projecten werkt, verliest Zeng haar eerste design project niet uit het oog en werkt ze haar concept de komende jaren verder uit bij AkzoNobel. Het is de bedoeling dat haar project in 2020 resulteert in een nieuwe fabriek voor het nieuwe product van AkzoNobel.

‘De opleiding Process and Product Design heeft me veel opgeleverd; nieuwe vaardigheden, praktijkervaring, een baan en de TU/e Academic Award voor beste design project 2013’, concludeert Zeng tevreden terugkijkend op haar opleiding.