Toelating en solliciteren

Wil je een ontwerpersopleiding volgen bij de Technische Universiteit Eindhoven? Om te kunnen solliciteren beschik je over een Master of Science diploma (of vergelijkbaar niveau), bij voorkeur in de exacte wetenschappen. Een assessment en selectieprocedure maken deel uit van de toelatingsprocedure van de ontwerpersopleidingen. De ontwerpersopleidingen hanteren strenge toelatingseisen om zo het hoge niveau te waarborgen. Uitstekende cijfers, een goed onderbouwde motivatie en een ontwerpgerichte houding zijn noodzakelijk. Verder dien je te beschikken over uitstekende Engelse taalvaardigheden.

Selectieprocedure

Je kunt solliciteren door de ontwerpersopleiding van je keuze een sollicitatiebrief, voorzien van curriculum vitae en tenminste twee (Engelstalige) aanbevelingsbrieven, toe te sturen. Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek met de sollicitatiecommissie van de betreffende ontwerpersopleiding. Elke ontwerpersopleiding heeft eigen startdata, toelatingseisen en selectieprocedures. Meer informatie hierover vind je op de website van de ontwerpersopleiding.

Toelating

Wanneer je toegelaten wordt tot de ontwerpersopleiding van je keuze, krijg je een aanstelling als PDEng trainee gedurende de looptijd van de opleiding tot maximaal twee jaar. Je behoort tot het wetenschappelijke personeel en ontvangt een salaris conform de CAO voor universiteiten. Omdat je een trainee bent, hoeft je geen collegegeld te betalen.