TU/e innovation Space is het expertisecentrum voor Challenge-Based Learning (CBL) en ondernemerschap aan de TU/e, een leerplek voor onderwijsinnovatie en een open community waar studenten, onderzoekers, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties kennis kunnen uitwisselen en verantwoorde oplossingen kunnen bedenken voor de complexe uitdagingen in de wereld.

Kijk hier wat innovation Space JOU kan bieden!

Speel video

TU/e innovation Space is een community waar interdisciplinair hands-on challenge based leren, engineering ontwerp en ondernemerschap ontwikkeld en gefaciliteerd wordt. We bieden een omgeving waar studenten maatschappelijke uitdagingen voor bedrijfsleven en samenleving leren op te lossen. Samen ontwikkelen we innovatieve projecten met onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen. 

Daarnaast bieden we ruimte en ondersteuning voor docenten die hands-on vakken willen doceren en daarmee bijdragen aan onderwijsinnovatie. 

Uitgelicht

Speel video

TU/e innovation Space heeft de hoofdprijs in ontvangst genomen bij de 1e Nederlandse Hogeronderwijspremies. Een enorme eer voor iedereen die betrokken is bij onze community, van studenten tot medewerkers en industriepartners uit het Brainport Eindhoven Innovation ecosysteem. 

Bij TU/e innovation Space bieden we een kader voor Challenge-Based Learning (CBL), waar studenten leren terwijl ze aan maatschappelijke uitdagingen werken. CBL stelt de volgende generatie verantwoordelijke en ondernemende ingenieurs in staat om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om te gedijen in een steeds veranderende wereld. Het winnen van de prijs gaf ons erkenning voor onze toegevoegde waarde aan het onderwijs en het leren van studenten. Met het prijzengeld (1,5 miljoen) gaan we op zoek naar de volgende stap: als je aan de toekomst denkt, hoe zou de universiteit er dan uit moeten zien? Dit doen we vanuit drie verschillende perspectieven: de leerwijze van studenten, de universiteit als organisatie en samenwerking in het ecosysteem.

Speel video

Bij TU/e innovation Space zijn in totaal ongeveer 40 studententeams (25 geaccrediteerd en 15 discovery teams) die zich bezighouden met uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, kunstmatige intelligentie, gezondheid en mobiliteit. Ze werken aan uitzonderlijke projecten zoals een gezinsauto die op zonne-energie rijdt, een auto gemaakt van biocomposiet, een drone-assistent, toekomstbestendig wonen en hernieuwbare energiebronnen.

Werken in een team biedt studenten de mogelijkheid om hun kennis in de praktijk te brengen en hun persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen tijdens het werken aan een innovatief project.

Contact

TU/e innovation space

innovationspace@tue.nl

Post adres (algemeen)

TU/e innovation Space
PO Box 513
5600 MB Eindhoven
The Netherlands

 

 

 

 

Bezoek adres

Matrix (Floor 1)
Building number 10, Parking P12
Het Kranenveld 12
Eindhoven
The Netherlands

Post adres (Voor pakketjes)

TU/e innovation Space - Matrix 1.350
De Rondom 70
5612 AP Eindhoven
The Netherlands