Kleinschalig, informeel, bruisende stad en verenigingsleven

Fantastische sfeer

De TU/e heeft een open, gastvrije sfeer waar elke student zich thuis kan voelen. Niet alleen hebben we uitdagend, hands-on onderwijs  met een persoonlijke touch en goede banden met de high-techindustrie, de provincie Brabant is binnen en buiten Nederland bekend om zijn unieke gezellige cultuur. Omdat bijna iedereen in Nederland goed Engels spreekt, voelen ook buitenlandse studenten zich thuis in deze prettige omgeving.  

In Nederland studeren is een goede keuze! Je krijgt een gedegen opleiding en betaalt daar niet te veel voor. Maar de TU/e biedt meer: leuke verenigingen, goede faciliteiten, en de bruisende binnenstad van Eindhoven. De beste manier om van dit alles te profiteren is natuurlijk door hier op kamers te gaan. Op onze huisvestingspagina vind je meer informatie. 

Breed en ruim aanbod verenigingen

Aan de universiteit leer je jezelf kennen en sluit je vriendschappen voor het leven. Een van de beste manieren om dat te doen is om je aan te sluiten bij één (of meerdere!) van onze interessante verenigingen.  

Of je nu op zoek bent naar een formele of informele vereniging, iets dat bij je studie of je hobby's past, iets om te sporten of te creëren of juist iets heel anders, aan de TU/e vind je gegarandeerd mensen die dat ook willen doen. Eindhoven heeft zo'n 100 verenigingen, waarvan om te beginnen al 39 sportclubs, 11 cultuurclubs en 9 internationale verenigingen. Daarnaast zijn er een veelheid aan studieverenigingen, studentenverenigingen, studententeams en gezelligheidsverenigingen.  Op onze Community-pagina kun je ze allemaal vinden in onze zoekmachine. 

Eindhoven studentenstad

Eindhoven is een jonge, dynamische stad met een lange geschiedenis in de high-tech, design en kunst. Voor studenten is er veel te doen. Een bruisend nachtleven, cultuur, sport en nog veel meer. Ga op jacht naar de leukste studentenplekjes:

  • Opwindende studentenevenementen 
  • Sportfaciliteiten, -evenementen en -toernooien, en natuurlijk voetbalclub PSV 
  • Themaweken zoals de Intro, de European Week, GLOW en de Dutch Design Week 
  • Dansen, muziek en concerten  
  • Theater en kunst  
  • Musea en cultuur 
  • Debatkampioenschappen 
  • Koningsdag en andere nationale feestdagen 
  • Populaire studentenstraten met cafés, restaurants en clubs 
  • En nog veel meer!

Ga op ontdekkingstocht uit met je medestudenten, check je favoriete zoekmachine of aanbevelingssite of neem een kijkje op de websites van Eindhoven Student City enThis is Eindhoven

Uitstekende voorzieningen

Zowel op onze campus als online heeft de TU/e goede voorzieningen om je leven als student makkelijker en fijner te maken. 

Op de campus

Eten en drinken 

Online voorzieningen