Internationaal vooraanstaand onderzoek en onderwijs

Koploper in innovatie

Kies je voor de Technische Universiteit Eindhoven? Dan kies je voor een universiteit die midden in de maatschappij staat. Een universiteit die haar studenten en onderzoekers stimuleert oplossingen te bedenken voor uitdagingen in de wereld om hen heen. Een hartklep die meegroeit met het lichaam, een blad dat onder invloed van zonlicht zelf medicijnen produceert, rietjes met membranen die vervuild drinkwater zuiveren, een sensor om nierfalen te detecteren… stuk voor stuk innovaties uit de koker van onze onderzoekers en studenten. Met welke maatschappelijke uitdaging ga jij bij ons aan de slag?

Lees meer over onze onderzoeken

Ingenieurs voor de Toekomst

De technologische ontwikkelingen gaan sneller dan ooit. Technische kennis die je nu opdoet, is over een paar jaar alweer verouderd. Om je te ontwikkelen tot ‘future proof’ engineer – die nu én in de toekomst in staat is maatschappelijke vraagstukken het hoofd te bieden – dagen we je uit in een open, motiverende omgeving waarin je leert hoe je jezelf voortdurend kunt blijven ontwikkelen.

We geloven dat er maar één persoon is die goede beslissingen kan nemen over jouw carrière: jijzelf. Daarom krijg je zowel in ons Bachelor College als onze Graduate School enorm veel vrijheid om je eigen vakkenpakket samen te stellen. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit bij jouw ambities en kwaliteiten. Uiteraard begeleiden we je bij het maken van deze keuzes waar nodig.   

Challenge-based learning

Tijdens je opleiding krijg je verschillende soorten onderwijs: inspirerende colleges, kleinschalige instructiebijeenkomsten, begeleide zelfstudie en challenge-based learning projecten. Tijdens deze projecten werk je in teamverband aan technologische ontwerpopdrachten. Oftewel; je vertaalt de technische kennis die je hebt opgedaan in concrete oplossingen voor een maatschappelijk probleem. Soms met studenten van je eigen studie, soms in multidisciplinaire teams met studenten van andere studies. Zo leer je al vóór de start van je carrière een brug slaan tussen techniek en de wereld om je heen.

Innovation Space 

Het TU/e innovation Space is één van de locaties op onze campus waar challenge-based learning in praktijk wordt gebracht. Het is een inspirerende omgeving waar studenten, studententeams, start-ups en onderzoekers samenwerken aan innovaties. Meestal zijn er zo’n 20 teams tegelijkertijd aan de slag met het ontwerpen, plannen, prototyping en bouwen van een concrete technologische oplossing. Of je er nu een project doet dat aangeboden wordt vanuit je opleiding, is ontstaan op initiatief van individuele studenten of op verzoek van het bedrijfsleven… werken aan een project in innovation Space is een fantastische manier om te leren, je kennis in praktijk toe te passen en jezelf te ontwikkelen tot een professionele engineer.

Brainport Eindhoven

Bedrijven, overheden en startups zijn altijd op zoek naar jonge ingenieurs met een stevige wetenschappelijke basis, professionele vaardigheden én een ondernemende houding. Zeker in onze regio - Brainport Eindhoven - dé technologische hotspot van Europa. We werken dan ook intensief samen met het bedrijfsleven. Dit zorgt ervoor dat onze studenten en onderzoekers hun onderzoeksresultaten direct kunnen vertalen naar diensten en producten waar de maatschappij ook echt behoefte aan heeft.

Wist je dat we nummer 1 van Europa zijn als het aankomt op gezamenlijke publicaties met bedrijven? Ook in andere internationale rankings zoals de Times Higher Education, QS, ARWU/Shanghai en CWTS scoren we hoog.
 

  • De voordelen van klein blijven

    Als kleine universiteit heeft de TU/e een open, informele cultuur waarin studenten en wetenschappers elkaar bij de voornaam aanspreken. Je kunt gemakkelijk bij je medestudenten en docenten terecht, en onze internationale, multiculturele gemeenschap heet iedereen van harte welkom.

  • Internationaal en multicultureel

    Diversiteit is een kracht. Daarom is onze campus een diverse, multiculturele gemeenschap, met een groeiend aantal internationale studenten en medewerkers. Daarnaast moedigen we onze studenten ook aan om zelf in het buitenland vakken te volgen of stage te lopen. Uit je comfortabele omgeving stappen verbreedt je perspectief enorm. En door onze samenwerkingsverbanden met universiteiten in China, India, de VS, Australië en andere Europese landen is de eerste stap snel gezet.