Internationaal vooraanstaand onderzoek en onderwijs

Een universiteit kan alleen succesvol zijn in het opleiden van de volgende generatie ingenieurs als er zowel uitstekend onderwijs als onderzoek te vinden is. De TU/e blinkt uit op beide gebieden, met talloze succesvolle internationale onderzoekssamenwerkingen en innovatief onderwijs waarbij je de baas bent over je eigen carrière. 

Dit wordt door veel onafhankelijke internationale rankings bevestigd. De TU/e is de nummer 1 in Europa als het aankomt op gezamenlijke publicaties met het bedrijfsleven en scoort ook hoge punten op de rankings van Times Higher Education, QS, ARWU/Shanghai en CWTS. 

Koploper in onderzoek en innovatie

TU/e is internationaal koploper op het gebied van engineering science en technology. Onze goede samenwerking met bedrijven en de gezondheidszorg zorgt ervoor dat we onze onderzoeksresultaten kunnen vertalen in nuttige producten en diensten voor de maatschappij. Bijvoorbeeld op de vlakken van gezondheid, energie en mobiliteit. 

Onze eerste plaats op het gebied van wetenschappelijke output in samenwerking met het bedrijfsleven bewijst wel hoe uniek de nauwe R&D-relaties zijn tussen de TU/e en de hightechbedrijven in de Brainport en de rest van Nederland.  

Op de TU/e vind je vooraanstaande onderzoeksinstituten zoals het Dutch Polymer Institute, het Embedded Systems Institute en het Centre for Translational Molecular Medicine, die veel baat hebben bij onze moderne onderzoeksfaciliteiten zoals een grote, moderne cleanroom. 

Ingenieurs voor de Toekomst

Om een ingenieur te worden die de vraagstukken van vandaag en morgen het hoofd kan bieden moet je uitgedaagd worden in een open, motiverende omgeving. Bedrijven, overheden en startups zijn altijd op zoek naar zelfverzekerde jonge professionals met een stevige wetenschappelijke basis, met diepgang én een ondernemende houding.  

Aan de TU/e geloven we dat er maar één persoon als beste de beslissingen kan nemen over jouw carrière: jijzelf. Daarom geven we onze studenten een ongeëvenaarde hoeveelheid vrijheid om hun eigen vakkenpakket samen te stellen, zowel in  het Bachelor College als de Graduate School. Met ondersteuning van je eigen coach, natuurlijk.  

Een droomcarrière begint met een droom. Bij de TU/e kun je die waarmaken. 

 • De voordelen van klein blijven

  Als kleine universiteit heeft de TU/e een open, informele cultuur waarin studenten en wetenschappers elkaar bij de voornaam aanspreken. Je kunt gemakkelijk bij je medestudenten en docenten terecht, en onze internationale, multiculturele gemeenschap heet iedereen van harte welkom.

 • Internationaal en multicultureel

  Diversiteit is een kracht. Daarom is onze campus een diverse, multiculturele gemeenschap, met een groeiend aantal internationale studenten en medewerkers.

  Daarnaast moedigen we onze studenten ook aan om zelf in het buitenland vakken te volgen of stage te lopen. Uit je comfortabele omgeving stappen verbreedt je perspectief enorm. En door onze vele samenwerkingen met andere universiteiten in China, India, de VS, Australië en andere Europese landen is de eerste stap snel gezet.

 • Persoonlijke coach en mentor

  Als TU/e-student mag je je eigen vakkenpakket samenstellen, zodat dat helemaal aansluit bij jouw interesses, vaardigheden en ambities als ingenieur. Dat is een fantastische kans maar ook een zware verantwoordelijkheid. Maar je staat er niet alleen voor. Tijdens je studie aan de TU/e kom je diverse coaches, adviseurs en mentors tegen die je op cruciale momenten verder helpen.

Unieke onderwijsaanpak

In ons Bachelor College en de Graduate School hebben studenten meer vrijheid om hun eigen pad te kiezen dan waar dan ook. De beste manier om je creativiteit te trainen en jezelf voor te bereiden op een carrière die de maatschappij helpt vormgeven is om vakken uit te zoeken waar je ook echt warm voor loopt. Een goede wetenschappelijke basis is niet het enige waardevolle aan een universitaire opleiding. De meest aantrekkelijke werkgevers hechten ook sterk aan goede professionele vaardigheden.  

Aan de TU/e vind je inspirerende colleges, kleine werkgroepen, begeleide zelfstudie en Ontwerpgericht Onderwijs. We blijven altijd zo dicht mogelijk bij het bedrijfsleven – je bespreekt tijdens colleges actuele ontwikkelingen, werkt aan projecten die aangeleverd zijn door partners uit het bedrijfsleven en wordt aangemoedigd je stages en afstudeeropdrachten te doen bij hightechbedrijven van wereldklasse.  

Handen uit de mouwen met Ontwerpgericht Onderwijs 

Aan de TU/e leer je door te doen. Zo ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig zult hebben tijdens je carrière. Door projecten te doen leer je jezelf presenteren, je werk organiseren, creatief denken, leiderschap en discipline laten zien, en een ondernemende houding aannemen in je werk en je leven.  

Tijdens Ontwerpgericht Onderwijs werk je met je studententeam aan interdisciplinaire vraagstukken met echte impact.  

Innovation Space 

 • Meer weten over Innovation Space?

Veel van deze projecten worden uitgevoerd in de TU/e Innovation Space. Hier bouwen studententeams aan prototypes, overleggen ze met stakeholders uit het bedrijfsleven en onderzoeksgroepen en doen ze praktische ervaring op waardoor ze zich op persoonlijk en professioneel vlak ontwikkelen. Het resultaat: innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Want om een Engineer for the Future te worden moet je vandaag al beginnen.  

De gemeenschap van de TU/e Innovation Space is gebaseerd op multidisciplinair denken, engineering design en ondernemerschap.  

Lees meer