TU/e spin-off BitSensor winnaar Computable Awards 2017!

Markterkenning voor BitSensor, ‘beste Nederlandse startup van het jaar’

Gisterenavond, 31 oktober 2017, werden door Computable in het Beatrix Theater in Utrecht de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland uitgedeeld. BitSensor werd door experts uit de sector verkozen tot beste Nederlandse startup van het jaar.

BitSensor verkozen tot sectorfavoriet

BitSensor is een Eindhovense startup – gevestigd op de TU/e campus - die hackers stopt in 50 milliseconden. Het jonge bedrijf ontving meer stemmen vanuit de IT-sector dan gevestigde namen als Amazon Web Services, IBM, CISCO, Dell & HP Inc. Alleen gigant Microsoft ontving meer stemmen en werd met 1589 stemmen Digital Company van het Jaar. In de startup categorie ging bijna 40% van alle stemmen naar BitSensor.

 “De Computable Awards zijn de laatste jaren uitgegroeid tot de belangrijkste prijs in de ICT industrie. De erkenning vanuit de sector voor de Computable Awards neemt ieder jaar. Dit jaar ontvingen we een recordaantal van 67.942 stemmen. Én we hebben de stemperiode met 1 maand verkort. We zijn uitgegroeid tot de graadmeter voor de relevante ICT-ontwikkelingen.”, aldus Sander Hulsman, hoofdredacteur Computable.

Gecombineerd met het juryrapport behaalde BitSensor bijna een kwart van de over tien bedrijven te verdelen punten in hun categorie: Nederlandse startup van het jaar. Ook hier zien we dat het jonge bedrijf zich kan meten met de gevestigde spelers.

De Jury bevestigt dat BitSensor goed onderweg is. “Cybersecurity heeft een gigantisch groeipotentieel met een ontzettend grote markt. Veel bedrijven zijn nog niet goed beveiligd en zijn ‘lek’, terwijl steeds meer bedrijven data verzamelen en gebruiken.” BitSensor heeft daar dus een unieke oplossing voor ontwikkeld.

BitSensor haalt in stijl de prijs binnen

De boegmannen van BitSensor waren zichtbaar enthousiast. Gekleed in 3-delig kostuum, in de kleur “BitSensor rood”, betraden ze het podium om hun felbegeerde prijs op te halen. Ruben van Vreeland en Alex Dings – founders van het bedrijf - zijn trots op deze prijs.

Alex Dings: “De Computable Awards zijn niet zomaar een prijs, het is een bevestiging van experts uit de sector dat we goed bezig zijn. Men kan beargumenteren of er een causaal verband is of een correlatie, maar de winnaars van de Computable Awards van de afgelopen jaren doen het  erg goed.”

Al eerder was het onderscheidend vermogen van het product en ondernemers duo opgevallen. In 2016 kreeg BitSensor de NRC-Liveprijs voor CyberSecurity Startup of the Year, de IBM-prijs voor meest belovende Nederlandse startup, en waren ze top-10-finalist wereldwijd in het IBM SmartCamp-programma in Silicon Valley. Recentelijk werden ze uitgeroepen tot beste jonge ondernemers van het jaar 2017 door Sprout.