THE GOLDEN LIGHTBULB, CHALLENGE 2: OPEN FOR BUSINESS (IDEAS)!

Van idee naar een succesvolle onderneming. Velen dromen ervan. Maar hoe doe je dat? De tweede challenge van The Golden Lightbulb daagt inwoners, kenniswerkers en studenten in de Brainport regio uit de eerste stap te zetten en daarmee kans te maken op 500 euro. Aan de hand van vier webinars doe je een eerste onderzoek naar de potentie van jouw eigen briljante idee. De inschrijving voor deze challenge is nu geopend!

The Golden Lightbulb is een laagdrempelig programma dat iedereen, die in de Brainport Regio studeert, woont of werkt, uitdaagt om te onderzoeken of hun idee een succesvolle onderneming kan worden. Challenge 1 van The Golden Lightbulb is inmiddels afgerond, en er wordt nu met Challenge 2 hard aan de weg getimmerd om meer innovatieve bedrijven aan de Brainport Regio toe te voegen.

De organisatie was al ontzettend te spreken over het aantal en de kwaliteit van de inzendingen van Challenge 1. “Het is fantastisch om zoveel ondernemingsdrift te zien bij studenten, kenniswerkers en bewoners in deze regio”, zegt Robert Al, directeur van organisator BrightMove BV. “Wij hopen vooral dat mensen verder gaan met het ontwikkelen van geweldige ideeën tot levensvatbare ondernemingen. Wij helpen ze daar graag bij tijdens de volgende twee challenges van The Golden Lightbulb!’. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de tweede challenge die op 5 december van start gaat, óók als je niet aan de eerste challenge hebt deelgenomen.

In Challenge 2 biedt The Golden Lightbulb een viertal webinars over ondernemerschap en competenties, technische haalbaarheid, marktpotentie en verdienmodellen en tot slot een pitch training. De webinars helpen de deelnemers om de mogelijkheden van hun idee verder te onderzoeken en na te gaan of en hoe ze daarmee als ondernemer aan de slag kunnen gaan. Ze zijn zowel online te volgen maar ook in levende lijve bij te wonen in het Multimediapaviljoen op de TU/e Campus.

Aan de hand van de webinars hebben de deelnemers alle tools in handen om een quick scan van hun business idee op te stellen. Die moet vóór 19 januari 2019 opgestuurd worden. Op 23 januari gaan de deelnemers middels een korte pitch de jury ervan overtuigen waarom zij een van de geldprijzen van 500 euro verdienen! Uit alle pitches worden vijf winnaars uitgekozen die het prijzengeld mee naar huis nemen.

Volg de website www.thegoldenlightbulb.nl om op de hoogte te blijven van de data en tijden en om deel te nemen aan Challenge 2.