Lightyear telt nu al honderd werknemers

TU/e startup Lightyear groeit hard! De Helmondse bouwer van de gezinsauto op zonne-energie Lightyear One bestaat nog geen twee jaar en heeft deze maand al de honderdste werknemer in dienst genomen. Ook kondigt het bedrijf aan een contract af te hebben gesloten met een internationale lease-onderneming. Het partnerschap zal de hele (bedrijfs)leasemarkt in Europa omvatten. Op 13 december wordt de naam van dat bedrijf onthuld. 

Lightyear, gevestigd op de Automotive Campus in Helmond, is in 2016 opgericht door vijf voormalige studenten van de TU/e die twee zonneauto's ontwierpen voor de World Solar Challenge: de Stella (2013) en de Stella Lux (2015). 

Nieuw is dat het bedrijf de aanbetalingen voor de auto, die in 2020 op de markt moet komen, volledig terugbetaalbaar maakt. Tientallen klanten hebben al een aanbetaling gedaan om een auto te reserveren, de aanbetalingen variĆ«ren van van 4- tot 119.000 euro. Zij kunnen dat geld terugvragen. 

Lightyear wacht met de onthulling van het uiterlijk van de auto tot kort voor de uitlevering, om te voorkomen dat andere fabrikanten de auto kopiƫren.

Bron: Eindhovens Dagblad, Zuid Editie