WKO Award 2018 naar energiecoördinator Thijs Meulen van TU/e

De WKO Duurzaamheid Award 2018 is gewonnen door Thijs Meulen. Meulen is energiecoördinator en beleidsmedewerker duurzaamheid bij de TU Eindhoven. De uitreiking vond plaats tijdens het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie op 22 november.

Thijs Meulen krijgt de WKO Duurzaamheid Award voor zijn inspanningen om de bodembronnen en Europa’s grootste ringleidingsysteem voor warmte en koude bij de TU/e verder te optimaliseren. Vanuit zijn rol als energiecoördinator en beleidsmedewerker duurzaamheid zorgde Meulen ervoor dat duurzaam gebouwbeheer onderdeel werd van het huisvestings- en energiebeleid op de TU/e.

Betere prestatie WKO

Uit de vijftien kandidaten die marktpartijen eerder dit jaar voordroegen, nomineerden zij vijf eindgebruikers voor de jaarlijkse WKO Duurzaamheid Award. De jury bestond dit jaar uit Rinske de Jong, Wouter Wienk en Roger Ravelli van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Dick Westgeest, voorzitter van het Gebruikersplatform Bodemenergie.

De jury zegt in haar toelichting dat het wko-systeem van de TU/e dankzij de ambitieuze visie van Thijs Meulen kon uitgroeien tot een collectief gebieds-wko - waarop 32 bronnen en 19 panden zijn aangesloten. In het juryrapport loven zij daarnaast de voortvarende aanpak van Meulen op het gebied van energiebesparing via energieprestatiecontracten.

"Hij staat open voor nieuwe ideeën om de wko-prestatie te verbeteren en deelt zijn kennis graag op bescheiden wijze met interne en externe collega’s."