Bouw en ontwikkeling

Al een aantal jaren werken we aan de ontwikkeling van TU/e Campus, een open, levendige omgeving waar studenten, onderzoekers en ondernemers welkom zijn. Een inspirerende plek om te studeren, werken, wonen, netwerken én ontspannen. In deze 'technologische hot spot' gelegen in een parkachtige omgeving, vlakbij het Eindhovense centrum, kunnen studenten, medewerkers en wetenschappers van allerlei disciplines uit binnen- en buitenland elkaar ontmoeten en met elkaar samenwerken. De Kwaliteitscommissie van de TU/e bewaakt integraal de ruimtelijke kwaliteit van ontwikkelingen op de TU/e Campus. De komende jaren bouwen we nog volop aan de TU/e Campus dat onderstaande deelgebieden kent. 

Compacte universiteitscampus

Alle universiteitsgebouwen bevinden zich op de compacte campus. Nu de renovatie van het hoofdgebouw Atlas is afgerond (eind 2018) bevinden alle faculteiten en studentenvoorzieningen zich aan de autovrije, Groene Loper. Eerder werden al gebouw Flux, het kloppend hart van de universiteit MetaForum en gebouw Ceres opgeleverd. Inmiddels is de renovatie van de Gemini-gebouwen en Laplace gestart. Bekijk de gebouwen.

Woongebied

Met de nieuwe woontorens Luna en Aurora biedt de campus aantrekkelijke woonruimte voor studenten en medewerkers.

Bedrijven- en onderwijsgebied

Een deel van de campus is ingeruimd als bedrijventerrein met ruimte voor ondernemingen, labs en kantoorruimtes.
In het onderwijsgebied zijn Fontys Hogescholen en Summa College gehuisvest. Zo groeit onze campus steeds meer uit tot een ontmoetingsplek van diverse partijen op relevante technische vakgebieden: startups, bedrijven, kennis-, en onderwijsinstellingen.

Dommelgebied

Het gebied rondom de rivier de Dommel die over onze campus loopt, vormt het vijfde deelgebied. Het geeft de TU/e Campus de groene uitstraling, passend bij dat van een stadspark en biedt ruimte voor sport en ontspanning.

De nieuwe wandelroute Brabantsvennenpad loopt voor een deel over de TU/e Campus.

Kortom, de TU/e Campus is voortdurend in ontwikkeling om van onze campus, ook jouw campus te maken.