Bibliotheek

Iedereen - ook als je geen student of medewerker van de TU/e bent - kan de bibliotheek van de TU/e bezoeken en de collectie raadplegen. In de TU/e-bibliotheek vind je een grote en actuele collectie wetenschappelijke informatie.

De bibliotheek biedt via het Internet toegang tot allerlei digitale informatie. Via de bibliotheek in MetaForum heb je toegang tot informatie in gedrukte vorm (boeken en tijdschriften). De belangrijkste vakgebieden in de collectie zijn de technische wetenschappen, natuur- en scheikunde, wiskunde, informatica, bedrijfskunde, sociale wetenschappen, bouwkunde, biomedische technologie en industrial design. 

Digitale bibliotheek

De website www.tue.nl/bib is de toegang tot een uitgebreide digitale bibliotheek. Als student of medewerker heb je toegang tot de digitale bibliotheek waar je je ook bevindt, op de campus, thuis, een internetcafé of je afstudeerbedrijf. De digitale bibliotheek staat 24 uur per dag en 7 dagen per week tot je beschikking.

In de digitale bibliotheek vind je:

 • LibrarySearch, zoekmachine voor de digitale en gedrukte collectie van de Bibliotheek TU/e
 • vakgerichte zoeksystemen, veelal met een link naar de volledige tekst van gevonden publicaties
 • ruim 18.600 digitale tijdschriften
 • digitale publicaties uit de TU/e (Repository) zoals proefschriften en afstudeerverslagen
 • digitale naslagwerken (e-books), zoals woordenboeken en encyclopedieën
 • toegang tot je persoonlijke lenersaccount
 • ondersteunende programma’s zoals Reference Manager en Mendeley
 • handleidingen en tips bij de zoeksystemen en programma’s
 • cursus Informatievaardigheden
 • informatie over Auteursrechten, Open Acces publiceren, Research Data Management
 • mogelijkheden om je via je e-mail te laten attenderen op nieuwe publicaties.

Niet alleen digitaal…

Naast de digitale bibliotheek bezit de TU/e-bibliotheek ook een omvangrijke actuele wetenschappelijke collectie gedrukte informatiebronnen, zoals boeken, tijdschriften, rapporten en proefschriften.

Bibliotheek in gebouw MetaForum

Vanaf september 2012 is in het gebouw MetaForum de geheel vernieuwde, gecentraliseerde bibliotheek te vinden: een inspirerende, informatierijke omgeving voor ontmoeting, samenwerken en studeren met ruim 950 studieplekken verdeeld in rustige plaatsen nabij de boekencollectie en groepsplekken waar onderling overleg mogelijk is. Alle studieplekken beschikken over draadloos internet. Studenten kunnen met een zelfbedieningssysteem kosteloos publicaties uit de bibliotheek lenen.

De bibliotheek is geopend op werkdagen van 8.00 tot 23.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 22.00 uur. Alle praktische informatie over de dienstverlening van de Bibliotheek TU/e vind je op de website: www.tue.nl/bib  

Reageren/Contact

Informatie Expertise Centrum/Bibliotheek
Postbus 90159
5600 RM Eindhoven
T. 040-247 2381
F. 040-244 7015
E. iec.helpdesk@tue.nl
www.tue.nl/bib