Starten & Ondernemen

De TU/e voert niet voor niets het credo ‘Where innovation starts’. Om een bijdrage te kunnen leveren aan mens en maatschappij, moet opgedane kennis immers ook ergens ‘landen’. Al ruim dertig jaar initiëren en faciliteren we daarom spin-off bedrijven. Dat leidde tot het ontstaan van meer dan 100 technologiebedrijven, waaronder succesvolle namen zoals: Prodrive, Coosto, Xeltis, EmulTech en Flowid.

STARTUP/eindhoven
Ben je student en droom je van een succesvol eigen bedrijf of zoek je een werkplek in het bedrijfsleven? Neem dan contact op met STARTUP/eindhoven. Onze ervaren adviseurs helpen je met het versterken van je ondernemerschap, het starten van een onderneming, het succesvol laten doorgroeien van je bedrijf. Voor informatie over onze starters, klik hier.

Next Move: de ingang voor starters en groeiers
Jaarlijks levert de universiteit meer dan dertig kennisintensieve spin-offs en start-ups af. Opgericht door inventieve medewerkers of ondernemende studenten, in samenwerking met externe partijen in Brainport. Om deze startende bedrijven door de fragiele eerste tijd heen te helpen zorgt TU/e Innovation Lab samen met partners waarmee ze intensief samenwerkt, zoals Next Move, voor een adequaat business development proces. En, via bijvoorbeeld het regionaal samenwerkingsverband Bright Move voor het onontbeerlijke startkapitaal.
Naast advies, begeleiding en hulp bij het aantrekken van financiering bieden we technologie start-ups werk- en onderzoeksruimte. Dat leidt tot een levendige start-up community op onze campus. Wil je meer weten? Neem dan contact op met TU/e Innovation Lab of Next Move.