Cursus Spaans voor beginners

Voor wie: studenten en medewerkers TU/e

Spaans voor beginners, niveau A1 (Europese Referentie Kader (ERK) niveau: A.1)

Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15

Eerste cursusdag: 5 september 2019

Data: september (5, 12, 19, 26) | oktober (3, 10, 17, 24) | november (14, 21, 28) | december (5, 12, 19)

Tijdstip: donderdag 17:30-19:00 uur en 19:00-20:30 uur

Locatie: Atlas 11.320 behalve 19 september, 24 oktober en 28 november. Dan wordt de les in Atlas 11.201 gehouden.

Prijs: € 190 (incl. lesmateriaal)

Inleiding

Spaans is een wereldtaal en een van de meest gesproken talen ter wereld. De taal wordt niet alleen in Spanje gesproken maar bijna in heel Latijns Amerika. Spaans leren geeft je de mogelijkheid stage te lopen in een Spaanstalige land, of je carrière uit te breiden naar andere landen. Maar ook voor privédoeleinden is het handig om Spaans te kunnen spreken, bijvoorbeeld als je graag reist.

Deze cursus wordt verzorgd door een gediplomeerde Spaanstalige docent. De cursus bestaat uit 14 sessies van 1,5 lesuur per week. Aan het eind van de cursus beheers je het Spaans op A 1 niveau. 

Wat kan ik na de cursus? 
Na de cursus ben je bekend met de Spaanse taal in verschillende contexten, waaronder:

  • het dagelijks leven: situaties in de privé sfeer. Denk aan contact met vrienden en familie, vrije tijd, hobby’s e.d.
  • de publieke sector: contact met instanties, bedrijven of andere instellingen
  • situaties in de werkomgeving
  • situaties die betrekking hebben op de opleiding.

Na de cursus kun je al meteen communiceren in eenvoudige situaties over dagelijkse en vertrouwde onderwerpen. Ook kun je dan al meedoen aan Spaanse gesprekken, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk praat.

Cursusorganisatie
In de cursus staat spreekvaardigheid centraal.
Tijdens de contacturen is de voertaal Spaans zodat je vanaf het begin actief met de taal bezig bent. Het aantal cursisten is maximaal 15 om de gespreksvaardigheid beter te kunnen oefenen. Grammatica komt uiteraard ook aan bod en sluit zo nauw mogelijk aan op praktische situaties. Naast de cursus moet je rekening houden met 2 à 3 uur huiswerk per week.

Tijdens de cursus wordt het eerste deel van de leergang “Si claro 1.1. tekst en werkboek” behandeld. Dit deel geeft een brede basis waar je meteen mee aan de slag kunt. Met deze basiskennis van de taal ben je ook uitstekend in staat om zelf, of in een vervolgcursus, verder te oefenen met specifieke zakelijke en academische vaardigheden in het Spaans.

Over de docente
Isabel Alonso heeft vele jaren ervaringen in het doceren zowel in Spanje als in Nederland. Ze kan het Spaans onderwijzen in voor jou relevante situaties en toepassingen. Ze heeft een PhD Economie, MSc Elektronica en is bevoegd lerares.