HIGH5 lezingen

TU/e Innovation Academy organiseert samen met MKB Eindhoven, Eindhoven Engine en Fontys een nieuwe serie van 5 interactieve lezingen gericht op ondernemerschap en innovatie onder de naam HIGH5. Hoogleraren verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven delen hun kennis graag met u en hopen op hun beurt weer van u te kunnen leren. Innovatieve MKB bedrijven laten zien hoe de wetenschappelijke kennis is toegepast in hun bedrijf. Voor participerende MKB bedrijven een laagdrempelige toegang tot de wetenschap en toepassingsmogelijkheden daarvan.

Innovatief ondernemen, dat doen we toch samen, HIGH5!

Internet of Things / Digital Twin | 25 november 2019

Dr.Ir. Georgo Angelis, fellow bij het TU/e High Tech Systems Center, en Guido van Gageldonk, CTO bij Unit040.

Internet of Things

Een IOT-systeem bestaat uit een aantal losse onderdelen die met elkaar communiceren. Sommige meten alleen iets, sommige verzamelen gegevens, sommige sturen commando’s en sommigen doen dit allemaal.

Deze onderdelen staan soms enkele centimeters uit elkaar en soms ook aan de andere kant van de wereld. De onderdelen kunnen via internet (of andere wijze) met elkaar communiceren (maar de term Internet in IoT heeft meer betrekking op dat men een netwerk van apparaten met elkaar laat communiceren zoals op het internet computers met elkaar communiceren).

Ook kun je nog informatie over het apparaat, het gebruik van het apparaat en de gebruiker verzamelen, verspreiden, verkopen (wat op zichzelf een nieuwe soort klantenbinding of een nieuwe inkomstenstroom kan opleveren).

Digital Twin

Een Digital Twin is in de basis een digitale vorm van een fysiek object of systeem. Inzet van een virtuele kopie staat op doorbreken. IoT verschaft de Digital Twin de navelstreng met de fysieke werkelijkheid. Dat maakt onder andere snellere productontwikkeling, procesoptimalisatie en effectiever onderhoud mogelijk.

Er zijn dus voldoende redenen om – juist als MKB ondernemer! – je te verdiepen in de waarde die IoT  en Digital Twin kunnen toevoegen aan jouw business. Al snel zal je ervaren dat dit meer en impactvoller is dan je je vooraf had kunnen inbeelden.

Aanmelden kan hier: https://mkbgroeit.nl/high5-lezingen/aanmelden-tue/

Over Guido van Gageldonk

Als CTO is Guido verantwoordelijk voor de technische roadmap van alle producten van Unit040. Guido is het gezicht van het bedrijf en jarenlang het boegbeeld van Digital Twin in Nederland. Een Digital Twin (letterlijk digitale tweeling) is een digitale variant van uw fysieke product. Maar wat is nu de toegevoegde waarde van een Digital Twin? En hoe gebruik je dit binnen je bedrijf?  Guido zal deze behoefte verder bespreken in de presentatie.