TU/e Marina van Damme beurs

Een duwtje in de rug voor jonge vrouwelijke ingenieurs

Milou Feijt is dit jaar verkozen tot winnares van de Marina van Damme-beurs . Feijt, promovenda bij Human-Technology Interaction aan de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences, nam een geldbedrag van negenduizend euro in ontvangst.  De onderzoekster richt zich op het verbeteren van de vaardigheden van professionals in de geestelijke gezondheidszorg als het gaat om online behandeling. Daarnaast wil ze technologieën ontwikkelen die de therapeutische relatie online ondersteunen en verbeteren. Linde van den Brink werd gekozen tot runner-up en ontvangt een geldbedrag van 2.500 euro.

Met deze beurs krijgen vrouwelijke, ambitiieuzeTU/e ingenieurs (MSc, PDEng of doctor), werkzaam in de wetenschap, het bedrijfsleven of bij de overheideen een duwtje in de rug als zij een onderneming willen starten, een boek willen schrijven, onderzoek willen doen of andere ambitieuze plannen willen uitvoeren.

Marina van Damme heeft al 37 keer een beurs uitgereikt aan vrouwelijke ingenieurs. Haar motivatie: “Ik heb de kans gekregen een goed vermogen op te bouwen. Daar kan ik nu jonge ambitieuze vrouwen mee steunen.” De beurs kan, dankzij Marina van Damme, jaarlijks beschikbaar gesteld worden door het Universiteitsfonds Eindhoven (UFe).

Dr.ir. Marina van Damme

Deze beurs is mogelijk gemaakt door een schenking van mevrouw dr.ir. Marina van Damme. Zij is Delfts ingenieur (1953) en de eerste vrouwelijke gepromoveerde van de Universiteit Twente met een indrukwekkende carrière in de wetenschap en industrie. Marina van Damme wil jonge vrouwelijke ingenieurs van de TU/e in staat stellen zich verder te ontwikkelen om hun kansen op de arbeidsmarkt en in hun loopbaan te vergroten.

Universiteitsfonds Eindhoven

Het Universiteitsfonds stimuleert wetenschap en onderwijs aan de TU/e en  ondersteunt culturele en sportieve initiatieven. Wilt u een bijdrage leveren aan realisatie van de doelstellingen van het UFe? Zie de website www.tue.nl/ufe. Geef om de TU/e, geef aan het UFe!