TU/e Marina van Damme beurs

Een duwtje in de rug voor jonge vrouwelijke ingenieurs

Ben je jong, vrouw, TU/e ingenieur (MSc, PDEng of doctor), ambitieus en werkzaam in de wetenschap, het bedrijfsleven of bij de overheid? Zou je graag een onderneming willen starten, een boek willen schrijven, onderzoek willen doen of heb je andere ambitieuze plannen? Stel je dan kandidaat voor de Marina van Dammebeurs. Met het geldbedrag van € 9.000 kun je die plannen ten uitvoer brengen.

Marina van Damme heeft al 36 keer een beurs uitgereikt aan vrouwelijke ingenieurs. Haar motivatie: “Ik heb de kans gekregen een goed vermogen op te bouwen. Daar kan ik nu jonge ambitieuze vrouwen mee steunen.” De beurs kan, dankzij Marina van Damme, jaarlijks beschikbaar gesteld worden door het Universiteitsfonds Eindhoven (UFe).

Stuur je voorstel in voor 13 juli 2018.

Dr.ir. Marina van Damme

Deze beurs is mogelijk gemaakt door een schenking van mevrouw dr.ir. Marina van Damme. Zij is Delfts ingenieur (1953) en de eerste vrouwelijke gepromoveerde van de Universiteit Twente met een indrukwekkende carrière in de wetenschap en industrie. Marina van Damme wil jonge vrouwelijke ingenieurs van de TU/e in staat stellen zich verder te ontwikkelen om hun kansen op de arbeidsmarkt en in hun loopbaan te vergroten.

Universiteitsfonds Eindhoven

Het Universiteitsfonds stimuleert wetenschap en onderwijs aan de TU/e en  ondersteunt culturele en sportieve initiatieven. Wilt u een bijdrage leveren aan realisatie van de doelstellingen van het UFe? Zie de website www.tue.nl/ufe. Geef om de TU/e, geef aan het UFe!