Life Long Learning

Als alumnus van de TU/e ben je ‘life long’ verbonden met de universiteit en kun je op een voordelige manier gebruik maken van de vele mogelijkheden die de TU/e biedt op het gebied van post-graduate onderwijs en verdere professionele ontwikkeling.

Alumni vouchers om college te volgen

Ben je pas afgestudeerd en heb je je geregistreerd in Alumninet, dan krijg je vouchers waarmee je deel kunt nemen aan het reguliere onderwijs van de TU/e. Met een alumni voucher kun je 2 vakken van max. 5 studiepunten per vak volgen. De vouchers hebben een geldigheid van 2 jaar. Er mogen alleen vakken gevolgd worden die onderdeel zijn van een opleiding. Taalonderwijs, vaardigheidsonderwijs, personeelscursussen en vakken voor ontwerpers/promovendi vallen hier niet onder. Kies een vak en meld je aan. Bekijk hier de vakken

Ben je al wat langer geleden afgestudeerd en wil je graag weer eens terug in de collegebanken? Dan bestaat er een mogelijkheid om je als contractant in te schrijven. Inschrijven voor contractantenonderwijs

TU/e Open Lectures

In samenwerking met High Tech Campus Eindhoven (HTCE) organiseert de TU/e een serie Open Lectures op de HTCE voor alumni en studenten van de TU/e en voor medewerkers van HTCE. De colleges zijn wetenschappelijk van karakter met een doorkijk naar mogelijke toepassingen. De toegang is gratis.
Data en onderwerpen Open Lectures 2017.  

Loopbaanactiviteiten

De TU/e vindt het belangrijk dat je na je afstuderen een mooie start maakt in je carrière. Tijdens je studie kun je al gebruik maken van de activiteiten van het TU/e CareerCenter (tot 6 maanden na afstuderen). Ook na je studie helpen we je graag op weg in je loopbaan. We organiseren daarom voor onze alumni diverse loopbaanactiviteiten.

Post graduate onderwijs

De TU/e biedt alumni verschillende mogelijkheden op het gebied van post-graduate onderwijs en verdere professionele ontwikkeling. Dit onderwijs wordt deels vanuit de TU/e en deels in samenwerking met externe partijen ontwikkeld en verzorgd. Als alumnus/alumni profiteer je van kortingen bijvoorbeeld bij TIAS.

TIAS
TIAS is de business school van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven en heeft een breed portfolio aan deeltijd masters, MBA opleidingen, masterclasses, PhD trajecten en maatwerk oplossingen. Als je in Alumninet geregistreerd staat, krijg je 10% korting op de executive programma’s van TIAS.

3TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute
De TU/e verzorgt samen met de andere technische universiteiten in Nederland tweejarige ontwerpersopleidingen waarmee je je technologische kennis vergroot en ook leert toepassen in de praktijk. Naast het verbreden van je technologische kennis, leer je meer professionele vaardigheden waarmee je je carrièrekansen verbetert.

Hoorcolleges Home Academy

Bij de Home Academy kun je hoorcolleges volgen over interessante onderwerpen van geschiedenis tot natuurwetenschappen. Als je geregistreerd bent in Alumninet, dan ontvang je 15% korting op alle mp3 downloads met kortingscode TUE7315. De streamingdienst kun je een maand lang gratis uitproberen met code TUE2015KD. 

Senioren Academy

Voor een intellectuele uitdaging kun je terecht bij HOVO Brabant Seniorenacademie. Van kunstgeschiedenis tot filosofie, van natuurwetenschappen tot psychologie. Als alumnus heb je recht op gratis inschrijving t.w.v. €10,- bij HOVO Brabant Seniorenacademie. Stuur een e-mail naar alumninet@tue.nl en ontvang een kortingscode.