ERC

European Research Council (ERC)

De ERC volgt in hoofdlijnen het algemene beleid ten aanzien van onderzoeksdata onder het H2020 programma, maar de ERC heeft op details een iets andere inhoudelijke invulling gegeven aan de richtlijnen voor open access tot data en publicaties.

De belangrijkste verschillen het H2020 programma zijn formeel van aard: de bovengenoemde richtlijnen zijn niet bindend en onderzoekers met een ERC grant die ervoor kiezen om aan de ORD pilot deel te nemen kunnen zonder opgave van een reden alsnog voor een opt-out kiezen. De ERC hanteert bovendien een ander DMP template dan Horizon2020.

Onderzoekers die ERC financiering ontvangen worden desalniettemin aangemoedigd om deel te nemen aan de ORD pilot (met uitzondering van ERC proof of concept grants; deze zijn uitgesloten van deelname aan de ORD Pilot).

Hoe kan RDM Support u helpen?
Voor voorbeelden van ingevulde datamanagementparagrafen en datamanagementplannen of ondersteuning bij het schrijven/reviewen van een datamanagementplan, neem aub contact op met Leon Osinksi of Sjef Ă–llers van het IEC via rdmsupport@tue.nl.