Pure gebruiken

Informatie voor Pure gebruikers

Vervanger voor Metis
Pure is het nieuwe research-informatiesysteem op de campus. Sinds November 2015hebben alle medewerkers toegang en worden alle onderzoekspublicaties bijgehouden in Pure. De informatie op deze pagina is primair bedoeld voor persoonlijke gebruikers van Pure. In sommige situaties wordt het beheer van publicaties verzorgd door een secretariaat of andere medewerkers, maar we nodigen iedereen uit om de eigen onderzoeks-output in Pure te bestuderen.

Etalage voor onderzoek
Informatie uit Pure wordt getoond in het institutionele repository (repository.tue.nl) en in de ‘Employee Pages’ op de TU/e website. Publicaties, uw biografie, expertisegebieden en foto kunnen beheerd worden in het systeem. Pure en het repository vormen belangrijke hulpmiddelen in de ondersteuning van onderzoekers bij het voldoen aan de Open Access criteria. 

Inloggen
Pure is een webapplicatie, toegankelijk via pure.tue.nl middels uw TU/e NT-account en wachtwoord. Een VPN connectie is niet noodzakelijk om Pure buiten de campus te gebruiken. Online handleidingen, screencasts en helpdesk links zijn rechts onderin uw browser te vinden.

Emails en berichten vanuit Pure
Wanneer u voor het eerst inlogt in Pure wordt een taalkeuze geboden. We raden u aan voor de Engelse taal te kiezen. Hierna kunt u uw bericht-voorkeuren instellen door op de instellingen-knop rechts naast “My messages” te klikken. Pure stuurt notificaties over wijzigingen aan uw research-output – kies hier of, en hoe vaak u e-mails wilt ontvangen. Email kan ook geheel worden uitgeschakeld waarbij volledig wordt uitgegaan van het interne berichtenverkeer van Pure.

Controleer uw research output
Na inloggen verschijnt het persoonlijke overzicht met uw publicaties en activiteiten. Controleer of deze gegevens correct zijn.

Publicaties toevoegen
De online Pure handleiding (te bereiken als u bent ingelogd in Pure) bevat uitleg over de drie methoden om een publicatie toe te voegen: aanmaken via een template, importeren uit een online bron of vanuit een bestand. Wanneer u een publicatie aanmaakt dient u eerst een template te kiezen. Dit template bepaalt welke velden nodig zijn voor de beschrijving. Kies dus het template dat het beste aansluit bij uw type publicatie.

Importeren uit een online bron
Onderzoekspublicaties kunnen tevens worden geïmporteerd uit diverse bronnen waaronder Web of Science, Scopus, PubMed, ArXiv en Espacenet. Wanneer u persoonlijke automatische scans activeert, ontvangt u via email een bericht wanneer uw nieuwe publicaties worden toegevoegd aan deze bronnen, met de mogelijkheid deze te importeren in Pure.

Overige gegevensbronnen
Pure integreert ook andere gegevens uit bronnen op de campus, om informatie over staf, organisaties, projecten en financiering te kunnen koppelen aan uw publicaties. Aangezien Pure niet het bronsysteem is voor deze gegevens, kunnen ze hier niet worden gewijzigd. Dit wordt aangeduid middels het gesynchroniseerde data icoon: 

Niet uw publicatie? Incorrecte gegevens?
De editor ondersteunt bij het corrigeren van fouten in de beschrijvingen van publicaties; wanneer een brief een artikel moet zijn kunt u dit eenvoudig zelf oplossen door het publicatietype aan te passen. Andere fouten of dubbele beschrijvingen kunt u aan het Informatie Expertise Centrum rapporteren door de titel te openen en op de “disclaim” knop te klikken. Geef een duidelijke omschrijving van het probleem.

Taken en overdragen
Zowel onderzoekers als ondersteunende staf hebben diverse taken in Pure. Door gebruik te maken van het berichtenverkeer en de takenlijst wordt inzichtelijk gemaakt welke dat zijn, Via het gebruikersprofiel kunt u “trusted users” opgeven die publicaties namens u kunnen beheren.