Contact, advies en ondersteuning

Wat doet het IEC voor u?

Het Informatie Expertise Centrum staat met een team van open access experts voor u klaar, om snel advies en praktische ondersteuning te bieden.

Onderzoekers, secretariaten, ondersteuners en studenten kunnen met al hun vragen over open access bij ons terecht.

Contactpersonen open access:
    ir M.J.H. (Sjef) Öllers
    dr.ir. M. (Marjet) Elemans
  
   
Email: openaccess@tue.nl
    Telefoonnummer: 040 - 247 2529


Individuele hulp bij de open access verplichting binnen grants (NWO en EC)
NWO en de Europese Commissie hebben een open access verplichting opgenomen in de meest recente grant-voorwaarden. We geven gericht adviezen en concrete hulp bij onder meer het begroten van open access kosten en het nakomen van een open access verplichting.

Open access binnen grants is maatwerk, omdat de mogelijkheden afhankelijk zijn van de combinatie van voorwaarden van de financier en de uitgever(s). Wij staan voor u klaar om snel persoonlijke ondersteuning en advies geven.


Individuele ondersteuning voor onderzoekers en secretariaten over open access publiceren

Wilt u meer weten over open access? Wij kunnen 1-op-1 met u in gesprek om meer informatie te geven en antwoord te geven op uw vragen. We geven advies aan onderzoekers over de mogelijkheden om open access te publiceren, de kosten en de alternatieven. Secretariaten geven we onder andere advies over de registratie en upload van wetenschappelijke artikelen, in het kader van groen open access.
We kunnen deze ondersteuning geven in een persoonlijk gesprek, maar u kunt ons ook altijd per email of telefoon bereiken.


Presentaties over open access
Regelmatig verzorgt het IEC presentaties voor de wetenschappelijke staf over open access. Wilt u een presentatie aanvragen over open access? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met de contactpersonen open access.


Vergroten zichtbaarheid en impact van uw publicatie
Al uw geregistreerde publicaties worden getoond op uw persoonlijke Employee Page. Open access publicaties zijn voor iedereen zichtbaar en eenvoudig te downloaden. Wanneer uw publicatie open access in het TU/e Repository staat, vergoot dit de zichtbaarheid en impact van uw publicatie.Peer-reviewed artikelen automatisch open access via het TU/e Repository
De TU/e vraagt auteurs om hun peer-reviewed artikel te registreren en te uploaden voor in het TU/e Repository. De auteur hoeft zijn of haar publicatie niet zelf open access te maken, dat doet het Informatie Expertise Centrum voor u. Het IEC controleert de copyrightvoorwaarden van de uitgever, en maakt een artikel automatisch open access wanneer dit is toegestaan door de uitgever. Hieraan zijn geen kosten verbonden.


Overzicht van embargo’s per tijdschrift

Het IEC houdt een groeiende lijst bij van tijdschrift embargo’s. Deze lijst kunt u rangschikken per faculteit, uitgever en embargoperiode. U kunt eenvoudig zelf nagaan wat de open access embargo voorwaarden zijn van het tijdschrift van uw keuze.