Uitgeversdeals en fondsen voor publicatiekosten

Overeenkomsten met uitgevers: gratis of met korting open access publiceren

TU/e auteurs die zijn aangemerkt als ‘corresponding author’ kunnen kosteloos of met korting open access publiceren in 6500+ tijdschriften bij onderstaande uitgevers. Dit geldt voor medewerkers en studenten. De meeste van deze overeenkomsten zijn afgesloten op nationaal niveau door VSNU en UKB. In deze overeenkomsten worden leesrechten, dus toegang tot de literatuur, en open access publicatierechten gecombineerd.

Gratis open access publiceren:

Met korting open access publiceren:

Onderhandelingen opgeschort, geen gratis open access publiceren, geen leestoegang:

Fondsen van onderzoeksfinanciers

Wanneer je onderzoek extern gefinancierd is, door bijvoorbeeld NWO of de Europese Commissie, kun je mogelijk de open access publicatiekosten in je beursaanvraag opnemen. Wij ondersteunen je graag bij het inschatten van het hiervoor benodigde budget.

Geen centraal TU/e budget voor open access publicatiekosten

De TU/e heeft geen centraal fonds voor open access publicatiekosten. Wil je open access publiceren in een tijdschrift waar de TU/e geen open access deal mee heeft afgesloten, dan zijn daar vaak kosten aan verbonden. Deze kosten komen voor rekening van de eigen vakgroep of faculteit.