Uitgeversdeals en fondsen voor publicatiekosten

Overeenkomsten met uitgevers: gratis of met korting open access publiceren

TU/e auteurs die zijn aangemerkt als ‘corresponding author’ kunnen kosteloos of met korting open access publiceren in 7000+ tijdschriften bij onderstaande uitgevers. Dit geldt voor medewerkers en studenten. De meeste van deze overeenkomsten zijn afgesloten op nationaal niveau door VSNU en UKB. In deze overeenkomsten worden leesrechten, dus toegang tot de literatuur, en open access publicatierechten gecombineerd.

Gratis open access publiceren:

Met korting open access publiceren:

Fondsen van onderzoeksfinanciers

Wanneer uw onderzoek extern gefinancierd is, door bijvoorbeeld NWO of de Europese Commissie, kunt u via uw onderzoeksfinancier mogelijk open access financiering aanvragen. Het Horizon 2020 programma van de Europese Commissie biedt de mogelijkheid om open access publicatiekosten in je beursaanvraag op te nemen. Wij ondersteunen u graag bij de aanvraag van financiering.

Geen centraal TU/e budget voor open access publicatiekosten

De TU/e heeft geen centraal fonds voor open access publicatiekosten. Wilt u open access publiceren in een tijdschrift waar de TU/e geen open access deal mee heeft afgesloten, dan zijn daar vaak kosten aan verbonden. Deze kosten komen voor rekening van de eigen vakgroep of faculteit.