RSC

Royal Society of Chemistry

Gratis of met korting open access publiceren in RSC tijdschriften

Corresponding authors gelieerd aan de TU/e kunnen gratis open access publiceren in alle RSC tijdschriften, met uitzondering van Chemical Science, RSC Advances, Nanoscale Advances en Chemistry Education Research and Practice (CERP).

 

Gratis open access publiceren? Zo werkt het:

RSC herkent TU/e corresponding authors aan het email-domein (@tue.nl of @student.tue.nl) in het online submissie systeem. Op basis hiervan zullen goud open access publicatiekosten automatisch worden kwijt gescholden. Volg de volgende stappen om gratis goud open access te publiceren:

  1. Controleer affiliatie en registratie corresponding author
  2. Selecteer “gold open acces publication”

3.  Kies open access licentie (CC BY of CC BY-NC). De CC BY licentie staat anderen toe om het werk te kopiëren, distribueren, vertonen, op te voeren en om afgeleide werken te maken, zelfs voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend met vermelding van de maker. CC BY-NC licentie staat geen commercieel hergebruik toe.

De TU/e, NWO en de EU stellen op dit moment geen voorwaarden aan de open access licentie. Je bent vrij deze zelf te kiezen. Voor meer informatie over licenties en licentie typen ga naar de Copyright Coach en de Creative Commons website of neem contact op met het IEC.

Heb je verder nog vragen, neem dan gerust contact op met de IEC Open Access desk.