RSC

Onderstaande overeenkomst loopt af op 31 december 2017. De onderhandelingen tussen VSNU en RSC verlopen stroef. Het is onzeker of gratis open access publiceren in de nieuwe overeenkomst zal worden opgenomen. Volg de ontwikkelingen via deze webpagina. 

Royal Society of Chemistry

Gratis of met korting open access publiceren in RSC tijdschriften
Corresponding authors gelieerd aan de TU/e kunnen gratis open access publiceren in alle RSC tijdschriften, met uitzondering van Chemical Science, Chemistry world and RSC Advances. Maximaal 38 artikelen kunnen gratis open access worden gepubliceerd; daarna wordt 15% korting op open access publicatie kosten gegeven.

Voor open access publicatie in Chemical Science, Chemistry World en RSC Advances hanteert de  Royal Society of Chemistry voor TU/e corresponding authors in 2017 en 2018 een gereduceerd tarief van € 870.

Gratis open access publiceren? Zo werkt het:
Om gratis open access te publiceren is het belangrijk om je TU/e-email adres en affiliatie te gebruiken. RSC herkent TU/e corresponding authors aan hun email-domein en affiliatie en zal ze automatisch informeren over de mogelijkheid om gratis open access te publiceren.

Belangrijk is om de standaard licentie niet te ondertekenen en automatische herinneringen hierover te negeren. De RSC zal je na acceptatie vragen een aanvraagformulier in te vullen om je publicatie zonder publicatiekosten open access te maken.


Met korting open access publiceren? Zo werkt het:

RSC herkent corresponding authors van artikelen in Chemical Science, Chemistry world en RSC Advances op basis van hun email-domein en affiliatie en informeert hen automatisch over de mogelijkheid een korting op de open access publicatiekosten te ontvangen.

Heb je verder nog vragen, neem dan gerust contact op met de IEC Open Access desk.