Sage

Gratis of met korting open access publiceren in Sage tijdschriften

Vanaf 1 januari 2017 tot 31 december 2019 kunnen corresponding authors gelieerd aan TU/e en andere Nederlandse universiteiten gratis open access publiceren in 786 geselecteerde Sage tijdschriften. Voor publicatie in één van de 40 tijdschriften van learned societies die met Sage samenwerken, zal Sage de society om toestemming vragen om de open access publicatiekosten aan de auteur kwijt te schelden.

Publicatie in Sage’s 92 volledig open access tijdschriften is geen onderdeel van de overeenkomst. In plaats daarvan wordt 20% korting op open access publicatiekosten aangeboden.

Gratis open access publiceren? Zo werkt het:

Je hoeft niets speciaals te doen om je artikel gratis open access te maken. Als je artikel aan alle hierboven beschreven voorwaarden voldoet zal Sage automatisch aanbieden om gratis open access te publiceren. Als auteur volg je in eerste instantie het standaard proces. Na acceptatie van het artikel:

  1. Tekent de corresponding author eerst een standaard niet-open access ‘contributor form’.
  2. Sage herkent dan dat de corresponding author verbonden is aan een Nederlandse universiteit op basis van het e-mailadres; het is dus belangrijk je TU/e emailadres te gebruiken.
  3. De auteur ontvangt vervolgens een e-mail met het aanbod het artikel gratis open access te maken als onderdeel van de overeenkomst tussen de VSNU en Sage.
  4. Om dit aanbod te accepteren moet het aanvraagformulier dat met de e-mail wordt meegestuurd worden ingevuld en per direct retour gestuurd. Op dit formulier wordt om een code gevraagd, deze hoeft je niet in te vullen.

Met korting open access publiceren? Zo werkt het:

Corresponding authors van Nederlandse universiteitein kunnen een APC kortingscode aanvragen bij de IEC Open Access desk. Deze kortingscode kan na acceptatie van het artikel gebruikt worden in het betalingsproces; de korting kan niet met terugwerkende kracht worden toegekend.

Afhankelijk van het tijdschrift moet de auteur:
- De betalings-email beantwoorden met de code onder vermelding van de VSNU-overeenkomst
of
- Als het systeem het toelaat, de code invoeren in het betaalsysteem en zo automatisch de code aanvragen.


Heb je verder nog vragen, neem dan gerust contact op met de IEC Open Access desk.