Springer

Gratis open access publiceren in springer OpenChoice tijdschriften

Corresponding authors van de TU/e en andere Nederlandse universiteiten kunnen gratis open access publiceren in ongeveer 1850 tijdschriften van het Springer OpenChoice programma, tot een nationaal maximum van 2.080 artikelen. Als dit maximum is bereikt wordt de overeenkomst gesloten en kunnen publicaties van Nederlandse universiteiten niet meer gratis open access worden gepubliceerd. In aanmerking komen original papers, review papers, brief communications and continuing education papers.

Tijdschriften van ‘learned societies’, BioMedCentral en SpringerOpen zijn geen onderdeel van het Springer OpenChoice programma en zijn daarom geen onderdeel van de overeenkomst.

Gebruik maken van deze overeenkomst? Zo werkt het:

Na acceptatie van het artikel wordt corresponding authors gevraagd hun affiliatie met een Nederlandse universiteit aan te geven en de open access copyright en licentievoorwaarden te accepteren. Je kunt je affiliatie kiezen uit het “Special Affiliation” drop-down menu. Tijdens het productieproces zal je universiteit aan Springer bevestigen dat je in aanmerking komt voor gratis open access publiceren.

Heb je verder nog vragen, neem dan contact op met de IEC Open Access desk.