Wiley

TU/e corresponding authors publiceren kosteloos open access in geselecteerde titels

Corresponding authors van de TU/e en andere Nederlandse universiteiten kunnen hun originele en review artikelen kosteloos open access publiceren in het grootste deel van de 1300+ “traditionele” Wiley abonnementstijdschriften bekend als de Wiley OnlineOpen program tijdschriften. De overeenkomst geldt voor alle vanaf 4 maart 2016 geaccepteerde artikelen.

Zogeheten “volledig open access” tijdschriften van het Wiley Open Access program zijn uitgesloten van deze overeenkomst. Als je je artikel bij een van deze tijdschriften publiceert, dan zul je de kosten voor open access publicatie zelf moeten dragen.

Gebruik maken van deze overeenkomst? Zo werkt het:

Om gebruik te maken van deze overeenkomst kun je, na acceptatie van je artikel, de volgende stappen doorlopen:

  • Log-in of registreer op Wiley’s “Author services” web pagina
  • Klik op “My publications” en, selecteer “Make my article OnlineOpen” naast je artikel
  • Vul het OnlineOpen order form in en selecteer TU/e bij “Funder/Institution Payment” (zie screenshot hieronder)
  • Selecteer je CC-BY licentie van drie opties: CC-BY (niet beschikbaar voor alle Wiley tijdschriften), CC-BY-NC en CC-BY-NC-ND. Voor meer informatie over de verschillende licentie type ga naar de Creative Commons website of neem contact op met de IEC open access desk.

Als je niet bij acceptatie voor OnlineOpen kiest dan zal je artikel niet in open access worden gepubliceerd. Je kunt je artikel met terugwerkende kracht OnlineOpen maken maar zodra je artikel is gepubliceerd kom je niet meer in aanmerking voor gratis open access publiceren via de VSNU overeenkomst. In dat geval zal je onderzoeksgroep of project de publicatiekosten moet betalen.

Screenshot van het OnlineOpen Order formulier. De "article publication fee" wordt aangeduid. In het drop-down menu ("Funder/Institution payment") kun je TU/e selecteren als affiliatie en je artikel zal zonder kosten open access worden gepubliceerd.

Heb je verder nog vragen, neem dan contact op met de IEC Open Access desk