Wiley

TU/e corresponding authors publiceren kosteloos open access in geselecteerde titels

Corresponding authors, door Wiley gedefinieerd als degene die de correspondentie tijdens het publicatieproces afhandelt, van de TU/e en andere Nederlandse universiteiten kunnen hun originele en review artikelen kosteloos open access publiceren in het grootste deel van de 1300+  Wiley abonnementstijdschriften bekend als de Wiley OnlineOpen program tijdschriften. De overeenkomst geldt voor alle artikelen geaccepteerd na 4 maart 2016.

Zogeheten “volledig open access” tijdschriften van het Wiley Open Access program zijn uitgesloten van deze overeenkomst. Als je je artikel bij een van deze tijdschriften publiceert, dan zul je de kosten voor open access publicatie zelf moeten dragen.

Gebruik maken van deze overeenkomst? Zo werkt het:

Log-in of registreer je op Wiley’s “Author services” en selecteer je affiliatie met de TU/e. Kies “Select OnlineOpen” (zie afbeelding hieronder). Op basis van je affiliatie met de TU/e zullen de kosten van open access publiceren automatisch worden kwijtgescholden. Wiley stuurt hiervan een bevestiging.
De mogelijkheid om kostenloos open access te publiceren bij Wiley vervalt zodra je publicatie online is gepubliceerd. Maak daarom direct bij acceptatie gebruik van deze mogelijkheid.

Heb je verder nog vragen, neem dan contact op met de IEC Open Access desk