Wie heeft toegang

Toegang tot de zoeksystemen en full-text tijdschriften/e-books

De toegang tot de zoeksystemen (databases), full-text tijdschriften en e-books waar de TU/e licenties voor afgesloten heeft, is beperkt tot gebruik binnen het IP-domein van de TU/e. Bij de beschrijving van een zoeksysteem wordt aangegeven in welke omstandigheden men toegang heeft.

Medewerkers en studenten TU/e
Medewerkers en studenten van de TU/e kunnen de zoeksystemen en full-text tijdschriften ook vanaf een werkplek buiten de TU/e gebruiken door in te loggen op de Proxy server van de bibliotheek of een VPN-verbinding maken met het TU/e netwerk.

Vrij toegankelijk 
Voor externe gebruikers, zoals alumni, particulieren, bedrijven en studenten van andere opleidingen, is gebruik op afstand niet mogelijk met uitzondering van de databases die vrij toegankelijk zijn, zoals LibrarySearch, de zoekmachine voor de digitale en gedrukte collectie van de Bibliotheek TU/e.
In de lijst Databases kan de filteroptie Gratis informatiebron worden gebruikt. De TU/e publicaties (repository) zijn grotendeels vrij toegankelijk (open accesss) en open access tijdschriften bieden vrije toegang tot artikelen.