Over de collectie

De collectie
De Bibliotheek TU/e biedt via het internet toegang tot een uitgebreide collectie digitale informatiebronnen. In de bibliotheek in het gebouw MetaForum vind je informatie in gedrukte vorm. De belangrijkste vakgebieden in de collectie zijn de technische wetenschappen, natuur- en scheikunde, wiskunde, informatica, bedrijfskunde, sociale wetenschappen, bouwkunde, biomedische technologie en industrial design.

Digitale informatie
De digitale bibliotheek omvat informatiebronnen waarvoor de Bibliotheek TU/e licenties afsluit met uitgeverijen waardoor studenten en medewerkers vanaf elke werkplek toegang hebben tot deze online informatiebronnen.
Vanaf de homepage van de bibliotheekwebsite heb je toegang tot:

  • LibrarySearch, zoekmachine voor de digitale en gedrukte collectie van de Bibliotheek TU/e, veelal met een link naar de volledige tekst van gevonden publicaties
  • vakgerichte zoeksystemen (Databases), veelal met een link naar de volledige tekst van gevonden publicaties
  • ruim 20.600 digitale tijdschriften
  • ruime e-book collectie (ca. 99.500)
  • digitale publicaties uit de TU/e (Repository) zoals proefschriften en afstudeerverslagen
  • digitale naslagwerken, zoals woordenboeken en encyclopedie├źn

(Meer over gebruik van en toegang tot deze digitale bronnen)

Informatie in gedrukte vorm
Naast de digitale collectie bezit de Bibliotheek TU/e ook een omvangrijke up to date collectie gedrukte informatiebronnen, zoals boeken (283.000 banden), tijdschriften (230), rapporten, proefschriften en cartografisch materialen enz.. Deze collectie is te vinden in de open opstelling in de bibliotheek in het MetaForum. Een deel van de collectie, hoofdzakelijk oudere publicaties, staat in het bibliotheekmagazijn. Items uit het bibliotheekmagazijn kunnen worden aangevraagd.