Nieuws over de collectie

Deze pagina vermeldt nieuwe (proef)abonnementen op e-boek pakketten, tijdschriften, databases en andere digitale bronnen.

We stellen uw feedback op prijs, vooral aangaande proefabonnementen, e-mail naar: IEC.helpdesk@tue.nl 

Nieuwe abonnementen en proefabonnementen

 • EduDonor Index, EduScholarships Index & HEPSEU Database
  Trial tot 1 maart 2018
  EduDonor Index
  (Wereldwijde gids voor beurzen voor onderwijsinstellingen)
  www.edudonorindex.com/login
   
  EduDonor Index geeft informatie over meer dan 600.000 beurzen beschikbaar voor cursussen aan onderwijsinstellingen en -organisaties overal ter wereld.

  EduScholarships Index (Wereldwijde gids voor beurzen voor studenten) www.EduScholarshipsIndex.com/login 
  EduScholarships Index geeft informatie over meer dan 2 miljoen beurzen die zowel wereldwijd als lokaal beschikbaar zijn voor studenten aan universiteiten (bachelors, masters, doctorates/PhDs) en voor leerlingen in het kleuteronderwijs, het basisonderwijs (klassen 1-4), en het voortgezet onderwijs (klassen 5-12).

  HEPSEU Database (Higher Education Programmes & Scholarships in European Countries) www.hepseu.com/login 
  HEPSEU Database bevat gegevens over meer dan 100.000 hoger onderwijsprogramma's (Bachelors, Masters, Doctorates) in Europese landen en over meer dan anderhalf miljoen beurzen en toelagen die wereldwijd worden aangeboden aan deelnemers aan deze programma's.

 • Energeia; nieuwssite over energie
  Trial gedurende 2017.
  Men dient zich eenmalig te registreren via de link: http://fd.nl/tue (let op!, gebruik kleine letters) Je krijgt daarna dagelijkse updates van al het nieuws op energie gebied.Energeia Energienieuws is een dagblad voor en over de Nederlandse energiemarkt. De krant verschijnt (uitsluitend online) elke werkdag in een nieuwe editie. Elk nummer bevat zo’n 8-10 Nederlandstalige nieuwsartikelen over elektriciteit, gas en renewables, geschreven door een team van Energeia-vakredacteuren.Energeia maakt deel uit van FD Mediagroep. De Energeia artikelen verschijnen echter niet op FD.nl of in de krant, maar zijn exclusief beschikbaar op www.energeia.nl.


 • IOP Publishing
  Nieuwe tijdschriften; proefperiode gedurende 2017:
  • Nano Futures;
   een nieuw tijdschrift met hoge impact dat het nieuwste fundamentele en toegepaste onderzoek op het gebied van nanowetenschappen en technische innovatie belicht.
  • Convergent Science Physical Oncology (CSPO);
   dit nieuwe tijdschrift besteedt aandacht aan het kwalitatief meest hoogstaande en relevante onderzoek naar complexiteit van kanker en hoe het zich ontwikkelt bij de patient, en de ontwikkeling van meer effectieve diagnostische en behandelingsstrategieen..
  • Flexible and Printed Electronics (FPE);
   een tijdschrift dat zich toelegt op het nieuwste onderzoek naar alle aspecten van geprinte, plastic, flexibele, uittrekbare en aanpasbare elektronica.
  • Quantum Science and Technology (QST);
   QST doet verslag van onderzoek van de hoogste kwaliteit en impact op het gebied van fundamentele kennis en toepassing van op kwantumfysica gebaseerde technieken.


 • Statista; the portal for statistics.
  Directe toegang tot meer dan een miljoen statistieken en feiten
  2 jarige proefperiode.
  http://www.statista.com/
  Statista is een online portal op het gebied van statistiek. Het biedt toegang tot data afkomstig van marktonderzoeks- en opiniepeilings-instellingen, ondernemersorganisaties en overheidsinstellingen, in het Engels en in het Duits. Het platform bestrijkt meer dan een miljoen statistieken over meer dan 80.000 onderwerpen uit meer dan 18.000 bronnen.
  Statista bevat statistieken en onderzoeksresultaten in de vorm van staafdiagrammen en tabellen. Het bieden van toegang tot kwantitatieve data aan bedrijven, onderwijsinstellingen en onderzoekers vormt het primaire verdienmodel van het platform.


 • JoVe Journal of Visualized Experiments
  JoVE, opgericht in 2006, is 's werelds eerste peer review natuurwetenschappelijke video journal. Het doel van JoVE is het publiceren van experimenten in een visueel format, om productiviteit en reproduceerbaarheid van natuurwetenschappelijk onderzoek te verbeteren. JoVE wordt geindexeerd door Pubmed/MEDLINE, Web of Science enChemical Abstracts, en heeft een Impact Factor van 1.1.
 • Elsevier Reference modules
  (voorlopig voor 1 jaar)
  Met ingang van 2017 hebben we toegang tot 2 reference modules bij Elsevier. Deze modules worden automatisch geüpdatet. Het gaat om onderstaande modules:
 • Academia; database voor beeld en geluid.
  http://www.academia.nl/
  Academia is de online toegang tot bijna 90.000 audiovisuele bronnen: een unieke selectie uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, speciaal beschikbaar gesteld voor onderwijs en wetenschap.


 • ASME Journal archives
  Onderdeel van de Digital Collection of The American Society of Mechanical Engineers
  Met ingang van 2017 hebben de TU/e medewerkers en studenten voortaan toegang tot de digitale ASME journal archives (1960-1999). Aanvragen van geprinte artikelen vanuit het magazijn is hiermee overbodig geworden.
  http://asmedigitalcollection.asme.org/


 • Edward Elgar selectie e-books voor IE&IS
  Voor onze faculteit IE&IS is een speciaal geselecteerde collectie aangekocht (585 boeken).
  Binnenkort zijn de e-books toegankelijk in onze zoeksystemen; voorlopig zijn de boeken te raadplegen via de site van de uitgever.
  https://www.elgaronline.com/


 • Stanford Encyclopedia of Philosophy Archives (toegang campus only)
  De Stanford Encyclopedia of Philosophy (SEP) is zo opgezet dat ieder lemma wordt bijgewerkt en actueel gehouden door een expert of groep experts in het betreffende vakgebied. Ieder nieuw lemma en iedere meer omvangrijke update wordt pas gepubliceerd na goedkeuring door een deskundige redactieraad. Zo blijft dit dynamische naslagwerk voldoen aan strenge normen qua academisch gehalte en is het steeds gebaseerd op het nieuwste onderzoek.
  Toegang campus only: http://library.tue.nl/sepia/


 • Institute of Physics: uitbreiding e-Book series:
  • Concise physics: uitbreiding met release 3(2016-2017),
   20 boeken en release 4(2017-2018), 20 boeken.
   http://iopscience.iop.org/books/iop-concise-physics
  • Expanded physics: uitbreiding met release 3(2016-2017),
   50 boeken en release 4(2017-2018), 50 boeken.
   http://iopscience.iop.org/books/iop-expanding-physics
  • Physics World Discovery; 
   Alle in 2017 als deel van de nieuwe Physics World Discovery collectie gepubliceerde content zal voor onbepaalde tijd gratis worden aangeboden;
   uitgebreide en toegankelijke artikelen door gezaghebbende wetenschappers die de lezer een beeld geven van de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van de natuurkunde, over zowel bekende als nog opkomende onderzoeksdisciplines.


 • Springer e-book collecties
  - Uitbreiding van de e-boek collecties voor het jaar 2017
  - Aankoop Springer e-book archive Computer Science,
    int. edition. (without LNCS 1997-2004).
    Dit houdt in dat reference boeken en duitstalige boeken er niet bij horen.


 • Sustainable Organization Library (SOL)
  De bibliotheek TU/e heeft een abonnement van GreenLeaf Publishing voor de online collectie Sustainable Organization Library (SOL).
  De collectie is beschikbaar via Focus, discovery tool TU/e, en de TU/e catalogus.
  Ook via de onderstaande links biedt Bibliotheek TU/e toegang tot deze collectie.
  - http://www.greenleaf-publishing.com/
  - http://www.ingentaconnect.com/content/collection/gse_susorg2013
  De Sustainable Organization Library (SOL) is een online bibliotheek die is ontleend aan boeken, rapporten, verzamelingen cases en tijdschriften gepubliceerd door Greenleaf en anderen, over de onderwerpen duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Ieder hoofdstuk of artikel is apart voorzien van eigen metadata.


 • TVVL Kennisbank
  Toegang voor onbepaalde tijd via IP herkenning (inloggen niet nodig)
  http://www.tvvl.nl/kennisnet/publicaties
  De TVVL kennisbank op het gebied van klimaatbeheersing, installatietechniek en energie en gebouwbeheer biedt toegang tot o.a. alle artikelen sinds 2007 van het TVVL Magazine. Verder vind je hier: hand-outs, technische rapporten, lezingen, resultaten van onderzoek etc.

Uw feedback

Graag horen wij wat de bevindingen zijn met de trials en nieuwe abonnementen! E-mail naar IEC.helpdesk@tue.nl