Zoekwijzer artikelen

Hoe vind ik snel de volledige tekst van een artikel

 • Als je in een database of ander zoeksysteem een referentie naar een interessant artikel hebt gevonden, krijg je vaak meteen een link naar de volledige tekst van het artikel bij de uitgever in vorm van een pdf te zien.
 • Je kunt het artikel direct in LibrarySearch gaan zoeken. Indien het in de TU/e collectie aanwezig is vind je direct de link naar de full text.
 • Mocht je via de directe link naar de uitgever deze full text niet aangeboden kunnen opsporen dan kan Google Scholar soms nog hulp bieden.  

Is dat allemaal niet het geval dan kan het boek of artikel direct elders aangevraagd worden. Hieraan zijn kosten verbonden.
Zie voor meer informatie Aanvragen van publicaties elders.

Publicaties vanuit de TU/e kun je het beste zoeken in het Repository TU/e.

Extra mogelijkheden

 • DOI opvragen als de gegevens bekend zijn
  Als bibliografische gegevens als auteur, titel artikel, tijdschrift, volume, jaar van uitgave, etc. van een artikel bekend zijn en u wilt weten of het artikel full-text beschikbaar is, vul de gegevens dan in op het zoekscherm van CrossRef. U krijgt dan het DOI nummer (Digital Object Identification) van het betreffende artikel, een uniek identificatienummer dat in een database is opgeslagen.
  Door dat nummer in te voeren in het zoekscherm op deze pagina http://dx.doi.org/ kan de volledige tekst opgevraagd worden.
  Het zoeken op ISBN of ISSN geeft vooralsnog geen goed resultaat en kunt u beter niet gebruiken.
 • Artikel vinden als de DOI bekend is
  Om de volledige tekst van een artikel vinden als de DOI bekend is, kunt u de DOI invoeren in het zoekvenster op deze pagina http://dx.doi.org/