ISBN aanvragen

Jaarlijks verschijnen vele publicaties van de hand van TU/e-medewerkers. Meestal verschijnen ze in de vorm van tijdschriftartikelen, maar vaak ook als zelfstandige publicaties zoals boeken, proefschriften, rapporten, congressen en jaarverslagen. Het is aan te bevelen deze zelfstandige publicaties officieel te laten registreren met een ISBN-nummer (Internationaal Standaard Boeknummer).

Aanvraagprocedure
Een aanvraag ISBN voor een TU/e proefschrift dient u in via het formulier ISBN aanvraag TU/e proefschrift. Meesturen van kopie van titelblad is verplicht.
Medewerkers TU/e vinden via Intranet / Informatie Expertise Centrum uitgebreide informatie over ISBN en de te volgen aanvraagprocedure ISBN.

Voordelen van ISBN
Door ze te voorzien van dit internationale registratienummer (ISBN) bevordert men dat publicaties nationaal en internationaal gemakkelijk zijn terug te vinden. Een ander voordeel is dat een publicatie m├Ęt een ISBN-nummer o.a. vermeld wordt in de bibliografie van alle Nederlandse uitgaven, 'Brinkman's Cumulatieve Catalogus'. In vele catalogi en bibliografie├źn is het mogelijk via dat ISBN-nummer het bijbehorende boek terug te vinden.

Zoeken in ISBN bestand
De Databank ISBN is vrij toegankelijk. Bij het zoeken op ISBN nummer geen streepjes gebruiken. Voorbeeld: 9789038614281