TU/e spin-off STENTiT winnaar van de Academic Startup Competition

15 mei 2019

TU/e spin-off STENTiT is een van de winnaars van de 'Academic Startup Competition'. Oprichters Bart Sanders en Sol Cabrera winnen een pitch op de 'Global Entrepreneurship Summit' en een reis naar Silicon Valley.

image

TU/e spin-off STENTiT is een van de winnaars van de 'Academic Startup Competition'. Met de prijs mogen oprichters Bart Sanders en Sol Cabrera een pitch geven op de 'Global Entrepreneurship Summit'. Daarnaast, kregen ze een reis naar Silicon Valley aangeboden door het Ministerie van Economische Zaken.

De selectie van de 'Academic Startup Competition' bestond uit een ‘shortlist’ ronde door de universiteiten en een finale event op 14 mei. Variërend van levensreddende medische apparaten tot kweekvlees en regeneratieve stents, deze academische startups begeven zich allemaal op nieuw terrein. Ze vochten allemaal om een plekje in de Top 10 van de 'Academic Startup Competition'. Achtentwintig startups namen deel aan de finale waaronder TU/e spin-offs Taylor en STENTiT. De jury koos daaruit tien winnaars die op de lijst van ‘The 10 Dutch pioneering innovations from science’ komen te staan. TU/e spin-off STENTiT heeft het tot die top 10 gehaald!

Over STENTiT

STENTiT oprichters Bart Sanders en Sol Cabrera hebben een technologie ontwikkeld waarmee zogenaamde regeneratieve stents grafts gemaakt kunnen worden. Door gebruik te maken van een nieuwe productiemethode, kunnen vanuit biologisch afbreekbaar plastic dunne vezels tot volledige poreuze stents opgebouwd worden. Zodra de vaatwand is hersteld zal het implantaat veilig oplossen, en blijft de patiënt met een hersteld bloedvat achter. Op deze manier ontstaat een eenmalige en minimaal invasieve behandelmethode die ook de ziektekosten zal doen dalen.

De prijs

Naast het toegangsticket voor de GES 2019, waar STENTiT een pitch mag geven voor internationaal publiek, kregen ze van het Ministerie van EZK een reis naar Silicon Valley aangeboden. Daar leren zij hoe ze hun innovatie sneller kunnen opschalen en zo de stap van startup naar scale-up kunnen zetten. Staatssecretaris Mona Keijzer: “Academische startups zijn voor Nederland ontzettend belangrijk vanwege hun vaak innovatieve doorbraken die op allerlei manieren impact hebben op de maatschappij. De 10 winnaars laten zien dat Nederlandse universiteiten en instituten meespelen op het hoogste mondiale podium.”

Academic Startup Competition is een initiatief van VSNU, de Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) en StartupDelta.