Onderzoeksgroepen Biomedische Technologie

Regenerative Engineering & Materials

Onderzoekers in het Cluster (Regenerative Engineering and Materials) verrichten fundamenteel en toegepast onderzoek naar de ontwikkeling, groei, adaptatie, schade en herstel van levende cellen en weefsels. Hiertoe worden principes uit de vloeistof- en vaste-stofmechanica en de biofysica gecombineerd met celbiologie, weefseltechnologie, en immunologie.  De onderzoeksresultaten worden gebruikt voor (of: vinden hun toepassing in) geavanceerde medische interventies, zoals tissue engineering en materialen voor regeneratieve geneeskunde, met belangrijke toepassingen in het hartvaatstelsel en het spierskeletsysteem.

De volgende onderzoeksgroepen horen bij dit cluster:

Chemical Biology

Binnen dit cluster worden biomedische problemen benaderd op een moleculaire basis. Hierbij is er een wisselwerking van organische chemie, biochemie en polymeerchemie. Deze verschillende disciplines, samen met de interacties tussen synthetisch en levend materiaal worden onderzocht op het niveau van moleculen en wordt gebruikt als bron van inspiratie voor het ontwerpen en synthetiseren van nieuwe medicijnen en biomaterialen.

De volgende onderzoeksgroepen horen bij dit cluster:

Biomedical Imaging & Modelling

In dit cluster worden methoden en technieken uit de onder meer wiskunde, informatica, mechanica, natuurkunde, en geneeskunde gebruikt voor medische beeldvorming, beeldanalyse, en het modelleren en interpreteren van biologische systemen. In zowel onderzoek als klinische diagnostisering worden deze methoden toegepast om de werking van het menselijk lichaam te begrijpen, en betrouwbare voorspellingen te doen over de toepassing van medische technieken.

De volgende onderzoeksgroepen horen bij dit cluster: