Guido Oerlemans bestempeld als Jong Talent

Van de 51 eerstejaars topstudenten in exacte en technische vakken die vorige week vrijdag in Haarlem ieder de Jong Talent aanmoedigingsprijs van 500 euro van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen in ontvangst mochten nemen, studeren er zes aan de TU/e. Onder de prijswinnaars is student Medische Wetenschappen en Technologie Guido Oerlemans.

De aanmoedigingsprijzen worden gegeven voor de beste studieresultaten in het eerste studiejaar aan een Nederlandse instelling voor wetenschappelijk onderwijs. Aan de TU/e mochten Guido Oerlemans (Biomedische Technologie), Timo Bras (Wiskunde & Informatica), Bart van der Holst (Technische Natuurkunde), Noud De Kroon (Wiskunde & Informatica), Bart Klumpers (Scheikundige Technologie), Luuk Ladegaard (Werktuigbouwkunde) de prijs in ontvangst nemen. Daarnaast ontving Masterstudent Koen Schakenraad de Lorenz afstudeerprijs Theoretische Natuurkunde.

In het verslag van de jury wordt geschreven: “De jury was zeer onder de indruk van de fantastische studieresultaten die door de genomineerden zijn behaald.”

De prijzen werden mogelijk gemaakt door 20 verschillende bedrijven en instellingen.

Voor Guido Oerlemans is dit niet de eerste prijs die hij dit jaar in ontvangst mocht nemen. Eerder dit jaar ontving hij de Professor A. Husonprijs bij de propedeuse-uitreiking. Jaarlijks reikt de faculteit Biomedische Technologie de Professor A. Husonprijs uit aan de student met het hoogste gemiddelde cijfer in het eerste jaar.