Patricia Dankers in bestuur De Jonge Akademie

Afgelopen vrijdag is Patricia Dankers toegetreden als lid tot het bestuur van De Jonge Akademie, een platform voor jonge topwetenschappers van de KNAW. Na het opstappen van voorzitter Rianne Letschert (per september Rector Magnificus Universiteit Maastricht) kwam een plaatsje vrij; de voorzittersstoel is overgenomen door Rens Vliegenthart (Universiteit van Amsterdam).

Patricia Dankers

dr.dr. Patricia Y.W. Dankers is universitair hoofddocent binnen het Institute for Complex Molecular Systems (ICMS) en de faculteit Biomedische Technologie bij de Technische Universiteit Eindhoven. Haar onderzoek richt zich op ontwerp, synthese en karakterisatie van functionele supramoleculaire biomaterialen voor toepassing in de regeneratieve geneeskunde. Haar doel is biomaterialen te produceren die niet-onderscheidbaar zijn van de natuurlijke extracellulaire matrix; het materiaal dat celfunctie reguleert en stuurt. Haar onderzoek richt zich vooral op de nier en het cardiovasculaire systeem.

Patricia Dankers tijdens haar installatiebijeenkomst bij De Jonge Akademie (video)

De Jonge Akademie

De Jonge Akademie is een platform van jonge topwetenschappers uit verschillende disciplines. Zij organiseert activiteiten op het gebied van interdisciplinariteit, wetenschapsbeleid en wetenschap en maatschappij. De Jonge Akademie telt vijftig leden tussen de 25 en 45 jaar, die op het moment van benoeming minder dan tien jaar geleden zijn gepromoveerd. Ze zijn werkzaam bij Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstituten. Wetenschappelijke excellentie en een brede belangstelling voor wetenschap en wetenschapsbeleid zijn essentieel voor het lidmaatschap van De Jonge Akademie.