De ‘GardenGarten’ en ‘T.E.S.T.’ winnen TU/e Contest

Dinsdag 17 mei was de grote finale van de TU/e Contest: dé innovatiewedstrijd voor studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. De jaarlijkse contest is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven en meer dan 20 toonaangevende bedrijven en organisaties uit de Brainport regio. De ‘GardenGarten’ van Michael Verhage en ‘T.E.S.T.’ van het team van Boris Arts kwamen als winnaars uit de bus. Uit handen van Jan Mengelers, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e, ontvingen zij een cheque voor de kickstart van hun innovaties.

Met de TU/e Contest willen betrokken partijen studenten uitdagen hun innovatieve idee of prototype door te ontwikkelen tot een verkoopbaar product. Van de in totaal 183 ingediende ideeën streden de 20 beste ideeën tijdens de finale om de felbegeerde titel. Hierbij werd onderscheid gemaakt tussen de categorieën ‘idea’ en ‘prototype’.

Geldbedrag en professionele ondersteuning

Michael Verhage, student Applied Physics, bedacht het idee van de ‘GardenGarten’: een afgesloten en volledig gecontroleerde omgeving waarmee ieder huishouden zelf groenten en fruit kan verbouwen. Boris Arts, student Biomedical Engineering, en zijn team ontwikkelden ‘T.E.S.T.’: een mobiele applicatie waarmee nierpatiënten thuis de werking van hun nieren kunnen monitoren. 'T.E.S.T.' is een studententeam dat meedoet aan de SensUs competitie. De winnaars werden gekozen door een vakkundige jury die bestond uit Jan Mengelers en afgevaardigden van organisaties als Brunel, Accenture, Brightlands, KIC InnoEnergy, ASML, FEI Company, VDL, Medtronic en het Ministerie van Defensie. Naast het geldbedrag kunnen de studenten rekenen op ondersteuning van het TU/e Innovation Lab en een werkplek op de High Tech Campus voor de doorontwikkeling van hun innovaties.