Verenigingen

Studenten en medewerkers van de faculteit Biomedische Technologie zijn actief in diverse verenigingen. Maak kennis met al deze verenigingen:

Studievereniging Protagoras

Protagoras is de studievereniging voor de studie Biomedische Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. De studievereniging is er ten eerste om de studenten te vertegenwoordigen bij het onderwijsinstituut en te zorgen voor studiematerialen, zoals boeken en tentamenbundels. Verder organiseert de studievereniging lezingen, symposia en excursies.

Daarnaast is de vereniging er niet alleen voor de studie, maar ook voor de gezelligheid. Zo kan er bijvoorbeeld in de verenigingsruimte, het Prothok, gezamelijk worden bijgepraat of geluncht. Elke donderdag wordt in de ontmoetingsruimte 'In Vivo' geborreld. Al deze activiteiten zijn voor en door studenten.Meer weten? Bezoek de website van Protagoras

Alumnivereniging Willem Einthoven

Willem Einthoven is de alumnivereniging voor afgestudeerden van de masteropleidingen Biomedical Engineering en Medical Engineering, van de inmiddels opgeheven opleiding Werktuigkundige Medische Technologie (WMT) en voor gepromoveerden van de faculteit Biomedische Technologie.

Willem Einthoven bouwt een netwerk van alumni in allerlei bedrijven op, waarvan je als alumnus op zowel professioneel als sociaal vlak kunt profiteren. Contact houden met ingenieurs die dezelfde opleiding hebben gevolgd is heel zinvol voor de opbouw van je eigen professionele netwerk, maar ook gezellig. Je deelt tenslotte een stuk interesse, ervaring en geschiedenis.

Lees meer op de website van Willem Einthoven.

AIO-vereniging Hora Est

Hora Est is een vereniging voor en door de AIO's/PhD's van de faculteit Werktuigbouwkunde en de faculteit Biomedische Technologie. Het hoofddoel van deze vereniging is het ondersteunen van AIO/PhD- studenten tijdens hun promotietraject door het organiseren van sociale activiteiten zoals borrels en diners en meer wetenschappelijk getinte activiteiten zoals workshops, excursies en lezingen.