Master Medical Engineering topopleiding

De TU Eindhoven handhaaft haar prestaties in de masteropleidingen. Dat blijkt uit de cijfers en de ranglijst die de Keuzegids Masters van het Centrum Hoger Onderwijs informatie (C.H.O.I.). Net als in 2017 komt de TU/e uit op een score van 63,5. En, evenals vorig jaar krijgen vier opleidingen in Eindhoven het predikaat 'topopleiding'. Naast Medical Engineering (80) mogen Innovation Sciences (80), Chemical Engineering (80) en Science and Technology of Nuclear Fusion (76) zich in 2018 topopleiding noemen.

Met 80 punten is onze master Medical Engineering weer een topopleiding geworden en de master Biomedical Engineering staat met 68 punten binnen de Biomedical Engineering opleidingen bovenaan samen met Groningen. Onze studenten hebben vooral de docenten en begeleiding een hoge score gegeven en daar zijn we trots op. Ook de studeerbaarheid en wetenschappelijke vorming zijn goed beoordeeld.

De Keuzegids Masters geeft een kwaliteitsvergelijking van verwante opleidingen in het hoger onderwijs. De gegevens in dit boek komen onder meer van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA), onderwijsstatistieken van de VSNU, gegevens uit de WO-monitor (uitgevoerd door het onderzoeksinstituut IVA, in opdracht van de VSNU) en accreditatiegegevens van de NVAO. Ook is er gebruik gemaakt van resultaten van de Nationale Studenten Enquête en de landelijke Studiekeuzedatabase, beide van Studiekeuze 123. De bewerking en analyse van gegevens is verricht door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie.