Opheffing buslijn 104 TU/e Science Park vanaf 10 december 2017

De TU/e en SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven) hebben besloten dat per 10 december 2017 de BRAVO-buslijn 104 helaas vervalt. Deze bus rijdt nu op gezette tijden in de spits van het NS-station over de TU/e-campus en weer terug. Per genoemde datum treedt de nieuwe dienstregeling van BRAVO/Hermes in werking en rijdt er geen lijnbus meer over de TU/e-campus.

Aanleiding start Buslijn 104 TU/e Science Park
Lijn 104 is in februari 2015 gestart als pilotlijn. Het bieden van vervoer vanaf het NS-station aan personeel en bezoekers van de TU/e was het doel van deze spitslijn. Na invoering van betaald parkeren op het TU/e-terrein werd verwacht dat meer medewerkers en studenten gebruik van het openbaar vervoer zouden gaan maken en dat een lijnbus die in de spits een rondje NS-station TU/e-campus reed een welkome aanvulling zou zijn.

Reden van opheffing
In de praktijk wordt de lijn te beperkt door medewerkers gebruikt om kostendekkend te zijn. Hierdoor zal buslijn 104 per 10 december 2017 opgeheven worden en zullen de bushaltes bij het Laplaceplein (tegenover gebouw Traverse), De Lismortel (hoek Fontys PABO en het Paviljoen), De Rondom tegenover Differ en De Rondom Zuid (hoek BBC en Echo) vervallen.

Alternatieve bushaltes in de omgeving van de campus
Om met de bus toch nog zo dicht mogelijk in de buurt van de TU/e-campus te kunnen reizen, geven we je hieronder een aantal mogelijke bushaltes van lijndiensten.

  • Remise Hermes aan de Prof. Dr. Dorgelolaan. Reizigers kunnen bij de Hermes remise uitstappen.
  • Ter hoogte van TNO aan de Prof.Dr. Dorgelolaan
  • DS. T. Fliednerstraat de halte bij het Maxima Medisch Centrum Eindhoven
  • TU Eindhoven, J.F. Kennedylaan

Dienstregeling die per 10 december 2017 geldt
Je kunt op deze website de vertrektijden van alle buslijnen zoeken of de vertrektijden vanaf een bepaalde halte. Je kunt ook de route van de lijn bekijken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hermes.