Competities & Studententeams

SensUs, the first international student competition on molecular biosensors for healthcare applications

De missie van SensUs is de ontwikkeling van de technologie van moleculaire gezondheidssensoren stimuleren door het organiseren van een internationale studentenwedstrijd. Op een vriendschappelijke manier en in de vorm van een wedstrijd, zal SensUs multi-disciplinaire studententeams uitdagen om innovatieve moleculaire biosensorsystemen te ontwerpen en te construeren. De competitie geeft studenten een unieke kans tot het verkrijgen van ervaringen in het werken in doel-georiënteerde en multi-disciplinaire teams en in het ontwerpen van innovatieve technologieën.

Ga voor meer informatie over de competitie naar de website van SensUs.

iGEM-team TU Eindhoven

De iGEM-competitie (International Genetically Engineered Machine) is een jaarlijkse internationale studentencompetitie in de synthetische biologie, die wordt gehouden in Boston. De opdracht voor de teams is om cellen te modificeren om maatschappelijke problemen op te lossen. Dit kan in verschillende sectoren vallen, zoals energie, gezondheid of milieu. Daarnaast gaat iGEM vooral over het verder kijken dan 'het lab', waarbij moet worden gekeken naar de ethiek, duurzaamheid, veiligheid, invloed op het milieu en zelfs intellectuele eigendomsrechten. Studenten worden gestimuleerd om ook naar deze aspecten van wetenschappelijk onderzoek te kijken.

Meer informatie over de iGEM-competitie kunt u vinden op de website van iGEM

Elk jaar neemt een studententeam van de TU/e deel aan iGEM. Meer informatie over hun project kunt u vinden op de website van iGEM-team TU Eindhoven 2017.

TU/e Sensing Team, deelnemend team aan SensUs

T.E.S.T. is een multidisciplinair studententeam dat meedoet aan de internationale studenten wedstrijd SensUs. Elk jaar ontwikkelt T.E.S.T. voor de wedstrijd innovatieve nieuwe biosensoren voor het detecteren van biomoleculen die kunnen helpen bij medische diagnosis. Het project biedt studenten van alle studies de kans om de vaardigheden vergaard tijdens hun bachelor of master toe te passen op een realistische, éénjarige uitdaging. Naast hoog technisch werk op het gebied van (bio)chemie, natuurkunde, electrical en software, laat T.E.S.T. studenten nadenken over de maatschappelijke rol en zakelijke kant van biosensoren.

Ga voor meer informatie naar de website van T.E.S.T.!