Studeren

De faculteit Biomedische Technologie verzorgt diverse opleidingen in het Bachelor College en de Graduate School op de TU Eindhoven.

Bacheloronderwijs

Bachelor College
Het Bachelor College is een TU/e-brede opleidingsstructuur waarbij elke student een aantal verplichte vakken volgt. Daarnaast kies je een major (hoofdkeuzerichting); dit is het vakgebied waarin je later als ingenieur wilt gaan werken. Naast de geplande vakken en projecten, heb je vrije keuzeruimte.

Majoren
De faculteit Biomedische Technologie biedt twee majoren aan binnen het Bachelor College:

  • Major Biomedische Technologie: Onderzoek, ontdek en ontwikkel nieuwe technologieën om biomedische problemen op te lossen.
  • Major Medische Wetenschappen en Technologie: Begrijp en gebruik technologie als expert om biologische processen in de organen, weefsels, cellen en moleculen van het menselijk lichaam te ontrafelen.

Graduate program Life Sciences and Engineering

De faculteit biedt de volgende masterprogramma's, ontwerpersopleidingen (PDEng) en promotieplaatsen aan. Deze behoren tot het graduate program Life Sciences and Engineering:

  • Master Biomedical Engineering
    • Speciaal masterprogramma Regenerative Medicine and Technology
  • Master Medical Engineering
  • Speciaal masterprogramma Medical Imaging (binnen de master Biomedical of Medical Engineering)

Wil je na je Master onderzoek doen op het gebied van Biomedical Engineering? Verken dan de mogelijkheid om bij onze onderzoeksgroepen te promoveren.

Studiekeuze

Voordat je aan een studie begint, is het van groot belang om goed te onderzoeken of de studie van je keuze daadwerkelijk bij je past. Via deze website kun je over onze opleidingen al veel informatie vinden.

Heb je interesse? Neem dan vooral deel aan de diverse studievoorlichtings- en aansluitingsactiviteiten en ontdek of onze opleiding voor jou de juiste keuze is!