Eindhoven: Technology hotspot

Eindhoven ligt in het technologisch hart van Nederland, ook wel Brainport genoemd. Brainport is een broedplaats voor innovatie en de thuisbasis voor bedrijven en kennis- en researchinstellingen van wereldklasse, zoals Philips, DAF Trucks, TomTom, FEI en ASML. Zij werken samen om de internationale concurrentiepositie van de regio uit te bouwen tot ‘hotspot' op het gebied van innovatieve toptechnologie.

Research & development
Dankzij Brainport Eindhoven voldoet Noord-Brabant als enige provincie in Nederland aan de Barcelona-norm die voortvloeit uit de Lissabon-doelstelling: 3,2% van het bruto regionaal product wordt besteed aan research & development tegenover 1,9% voor Nederland. Brainport Eindhoven vormt een springplank voor Nederland Innovatieland.

Technologiegebieden
De innovatie in Brainport Eindhoven speelt zich af in een aantal (toegepaste) technologiegebieden: automotive, mechatronica,  ICT en life-tech (medische apparaten,biotechnologie, life sciences), design en creatieve industrie en foodprocessing.

De TU/e
De TU/e heeft goede relaties met hightech bedrijven en organisaties in Brainport Eindhoven. Daar pluk je de vruchten van bij opdrachten, stages, afstuderen en werk.