Sport

Studentensport in Eindhoven

Eindhoven is niet alleen groot in voetbal en zwemmen, de stad loopt ook voorop in studentensport. Het Eindhovense studententeam eindigt (bijna) elk jaar in de top-3 op het Groot Nederlandse Studenten Kampioenschap. En dat is niet gek, als je naar de voorzieningen kijkt en de hoeveelheid sportclubs. Hieronder zetten we de belangrijkste voor je op een rij. En in de video kun je alvast snuffelen aan het leven van de sportende student.

Het Studenten Sportcentrum

Als glaasjes heffen je niet genoeg vermoeit, ga dan eens kijken bij het studentensportcentrum op de TU/e-campus. Voor 80 euro (2012) kun je een jaar lang ongelimiteerd gebruik maken van allerlei sportfaciliteiten. Er is onder meer een modern fitnesscenter, er zijn elf all-weather tennisbanen en er is een binnenzwembad. Je kunt er terecht voor bijna honderd verschillende sporten.

Kunstijsbaan

In het IJssportcentrum Eindhoven vind je de nationale trainingsbaan voor ijshockey, een discobaan met muziek en een buitenbaan om kilometers te maken. Studenten kunnen er op dinsdagavond terecht voor gereduceerd tarief en houders van een studentensportpas schaatsen dan gratis.

Roeiloods Thêta

De leden van de studentenroeivereniging Thêta spreken zelf liefkozend over 'Het Klootje', verwijzend naar de rubberen boegbal aan hun boten. Naast de uitgebreide botenvloot heeft de vereniging in het royale onderkomen van de roeiclub aan de Kanaaldijk Zuid 50 (achter het DAF-terrein) een sociëteit waar uiteraard regelmatig een biertje gedronken wordt.

Studenten-Sportverenigingen

Eindhoven kent 39 sportverenigingen. Of je nu wilt roeien, voetballen of zweefvliegen, boksen, lacrosse spelen: wat sport betreft, zit je in Eindhoven goed. De Eindhovense Studenten Sport Federatie biedt hier een overzicht van alle clubs. 

PSV

Philips en PSV zijn een soort aartsvader en Zoon van Eindhoven. Ze komen samen in het Philips Stadion. Vanaf € 225,- krijg je er een vaste, overdekte en verwarmde zitplaats, ofwel een seizoenskaart. PSV verkoopt vrij veel seizoenskaarten , daarom moet je er op tijd bij zijn wil je losse wedstrijden bijwonen. Voordat je kaarten mag kopen, moet je eerst een Club Card kopen à 10 euro (vier jaar geldig), en die heeft een aanvraagduur van 10 dagen. Je komt niet zomaar binnen in de voetbaltempel aan de Frederiklaan. Helaas, studenten krijgen er geen korting.

Zwembad de Tongelreep

De Tongelreep aan de Antoon Coolenlaan bestaat uit een golfslagbad met verschillende glijbanen en een Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Daar vind je een 50 meter wedstrijdbassin, een 25 meter springbassin en een 4-baans trainingsbassin. Op dinsdagavond betalen studenten een gereduceerd tarief.

Indoor Sportcentrum

Ben je toevallig van plan een nationaal indoor tenniskampioenschap te organiseren? Het Indoor Sportcentrum aan de Theo Koomenlaan biedt daarvoor zeker voldoende ruimte. De multifunctionele sportaccommodatie is geschikt voor allerlei sportevenementen, maar ook voor concerten en groots opgezette workshops en vergaderingen zijn er allerlei faciliteiten.

Marathon

Als de namen John Vermeule, Vladimir Kotov en Willy Cheruiyot je wat zeggen, spreekt de jaarlijkse Marathon Eindhoven je waarschijnlijk wel aan. Het sportevenement vindt plaats in de herfst en trekt duizenden deelnemers, onder wie grootheden als bovengenoemde.