Inschrijving

Je kunt je aan een universiteit inschrijven als student, deeltijdstudent, extraneus of als contractant. Als student mag je onderwijs volgen, tentamens afleggen, meedoen met sportactiviteiten, gebruik maken van studiebegeleiding, enzovoorts. Alleen voltijdstudenten met de Nederlandse nationaliteit komen in aanmerking voor studiefinanciering (op enkele uitzonderingen na).

Als je voor het eerst aan de TU/e gaat studeren, moet je je vóór 1 mei aanmelden bij Studielink. Om je in te schrijven bij Studielink heb je een DigiD nodig. Als je nog geen DigiD hebt, vraag het dan op tijd aan bij de belastingdienst. De verwerkingstijd is namelijk enkele dagen.

LET OP: voor de opleiding Data Science is nog mogelijk voor EU en EEA studenten om zich tot 15 juli in te schrijven via Tilburg University.

Wanneer je bij Studielink bent aangemeld, ben je nog niet ingeschreven bij de TU/e. Je bent pas officieel ingeschreven, wanneer je aan alle inschrijfvoorwaarden (toelating, betaling collegegeld) hebt voldaan. In dat geval ontvang je de TU/e campuskaart (je collegekaart) en een inlogaccount. Het account geeft toegang tot de digitale onderwijs- en ICT-faciliteiten van de TU/e. Je krijgt een emailadres en toegang tot het digitale onderwijsportaal.

Inschrijfprocedure voor eerstejaarsstudenten

  • Meld je vóór 1 mei aan bij Studielink voor de door jou gekozen opleiding (opleiding Data Science nog mogelijk tot 15 juli via Tilburg University).
  • Check of je e-mailadres goed in Studielink staat, want dat is het e-mailadres waarnaar de TU/e je de komende tijd berichten zal sturen.
  • Het maken van je studiekeuze is heel belangrijk. De TU/e heeft een verplichte studiekeuzecheck om samen met jou te kijken of jouw keuze voor een vervolgopleiding een weloverwogen keuze is. Na aanmelding ontvang je van de opleiding van jouw keuze een bericht over de studiekeuzecheck. Meer informatie over de studiekeuzecheck aan de TU/e vind je hier
  • Begin juli ontvang je een email  met informatie over de introductieweek en notebook. 
  • Als je twijfelt of jouw vooropleiding toelating geeft tot de door jou gekozen opleiding, kijk dan bij toelatingseisen
  • Vanaf 2017 kun je in Studielink de betaalwijze kiezen en je betaling van het collegegeld voor collegejaar 2017-2018 regelen. Pas wanneer de TU/e een betaling of een machtiging voor het afschrijven van het collegegeld van jou heeft ontvangen, wordt jouw inschrijving definitief verwerkt. Meer informatie over betalingen en de hoogte van het collegegeld vind je hier
  • Als je je hebt ingeschreven bij de TU/e, ontvang je vervolgens een inlogaccount waarmee je toegang hebt tot de digitale onderwijs- en ict-faciliteiten van de TU/e. Ook krijg je een e-mailadres en toegang tot het digitale onderwijsportaal van de TU/e. Na je definitieve inschrijving wordt je collegekaart naar je adres gestuurd
  • Je kunt de status van je inschrijfverzoek volgen via Studielink onder 'mijn opleidingen'. Check ook regelmatig Studielink om te zien of je berichten van ons hebt ontvangen over jouw inschrijving
  • Reserveer de week van 21 tot 25 augustus 2017 in je agenda voor de introductieweek op de TU/e. Tijdens deze week krijg je essentiële informatie over studeren aan de TU/e, maak je kennis met je coach, je medestudenten en het studentenleven in de stad Eindhoven.

Let op: stuur je inschrijfformulier samen met de benodigde documenten vóór 8 augustus 2017 terug, om ervoor te zorgen dat je inschrijving tijdig wordt verwerkt. Na deze datum kunnen we dit niet meer garanderen. Het kan dan zijn dat je college- en/of inschrijvingskaart niet op tijd kan worden verzonden.

Het collegejaar 2017-2018 start op vrijdag 1 september 2017. Je studiefinanciering en ov-studentenkaart gaan dan ook in. De colleges starten op maandag 4 september 2017.