Internationaal vooraanstaand onderzoek

Het onderzoek van de TU/e is van internationaal vooraanstaand niveau. De Europese Unie plaatst de TU/e op de derde positie (na de universiteit van Cambridge en Oxford) als het gaat om publicaties in wetenschappelijke tijdschriften. Bij internationale onderzoeksbeoordelingen behalen Eindhovense onderzoeksgroepen en -programma's hoge scores.

Grootste wetenschappelijke output
Wereldwijd creëert de TU/e - van de 350 best presterende researchuniversiteiten ter wereld - relatief de grootste wetenschappelijke output in samenwerking met de industrie. Dat blijkt uit een ranking die is opgesteld door het Leidse Center for Science and Technology Studies (CWTS). Deze positie bevestigt de unieke, hechte R&D-samenwerking tussen de TU/e en de hightech industrie in Brainport Eindhoven en de rest van Nederland."

Gezondheid, energie en mobiliteit
De TU/e loopt voorop als internationale researchuniversiteit in engineering science & technology. Door nauw samen te werken met het bedrijfsleven en de gezondheidszorg vertaalt de TU/e onderzoeksresultaten in nieuwe producten en diensten voor de maatschappij. In het bijzonder op de gebieden gezondheid, energie en mobiliteit.

Moderne onderzoeksapparatuur

De Eindhovense onderzoekers beschikken over moderne en unieke onderzoeksapparatuur en laboratoria. Een groot aantal faculteiten maakt bijvoorbeeld gebruik van een ultramoderne grote cleanroom op de campus. De TU/e zet in Nederland ook de toon met het Dutch Polymer Institute, het Embedded Systems Institute en sinds kort met deelname in het Centre for Translational Molecular Medicine. Ook neemt de TU/e actief deel aan het recent door Philips, IMEC en TNO opgerichte Holst Centre voor autonome draadloze systemen en systemen op folie. Samen met bedrijven en overheden in de regio werkt de TU/e verder in tal van projecten mee aan de versterking van de economische structuur. Bijzonder nauwe banden zijn er met Philips Research. Wereldwijd heeft meer dan 20 procent van de bij Philips Research werkzame onderzoekers zijn opleiding gevolgd aan de TU/e.