Lezingen

PPAG: Anna Popelka en Georg Poduschka

20 oktober 2015, 16:00 uur, Trappenzaal

In de internationale ranking van architectuurbureaus staat PPAG, het bureau van Anna Popelka en Georg Poduschka uit Wenen op nummer 9, achter bureaus die iedereen in de vakwereld kent. In Nederland moet PPAG nog ‘doorbreken’ in de belangstelling en daaraan zou een primeur in Eindhoven kunnen bijdragen: de eerste expositie over het werk van PPAG is te zien tijdens de Dutch Design Week # 87 central area (in Vertigo op vloer 1). Het werk van PPAG staat erg dicht bij de Nederlandse smaak en het type van innovatie dat Dutch Design op de kaart zet. Wellicht dat PPAG daarom nog niet direct in Nederland opviel. Reden te meer om hun werk tijdens de DDW te laten zien, om aldaar direct te kunnen vergelijken met Nederlandse producten.

Exhibiting architecture - Unbuilt Heerlen

Hein Smedts

19 maart 2015, 16:00 uur, Trappenzaal

Tijdens de opening van de expositie Unbuilt Heerlen zal Hein Smedts, de curator van deze tentoonstelling, de expositie toelichten met een korte lezing in de trappenzaal met als onderwerp hoe architectuur tentoon te stellen.

fascinatie: de maquette

Naar aanleiding van de tentoonstelling van Ad Roefs vond op 20 januari 2015 een rondetafelgesprek plaats. 

Ad Roef’s fascinatie voor de maquette vormt onderwerp van een gesprek met Ralph Brodrück, Marcel Musch, Hüsnü Yegenoglu en Jochem Groenland.

Onderwerpen die aanbod komen zijn de specifieke keuze van materiaal, de schaal en het gebruik van kleur bij het maken van maquettes. Wat houden deze aspecten in met betrekking tot het begrip van ruimte en de tactiele beleving van architectuur.