Over CASA Vertigo

CASA Vertigo organiseert tentoonstellingen en lezingen over verschillende onderwerpen op het gebied van kunst, cultuur en technologie in de tentoonstellingsruimte van de faculteit Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven: Plaza Vertigo. Deze activiteiten trachten de bouw- en architectuurcultuur van de faculteit te verdiepen of hebben het doel om te verbreden door over de grenzen van verschillende disciplines heen te kijken.

Naast het organiseren van eigen tentoonstellingen en lezingen, is CASA Vertigo ook het aanspreekpunt voor de organisatie van externe tentoonstellingen en activiteiten binnen de faculteit op Plaza, het bovenste gedeelte van de Trappenzaal en het atrium (verdieping 5). De inhoud van de activiteiten is het resultaat van aanbiedingen van bevriende instellingen en initiatieven van de bouw- en architectuurgemeenschap binnen en buiten de faculteit.

CASA Vertigo werd in 1970 opgericht als een KSA (kommissie speciale aktiviteiten) en veranderde tweemaal van naam (in de jaren 90 KaSA). De tentoonstellingsorganisatie heeft een lange traditie van culturele evenementen georganiseerd buiten het curriculum met een eigenzinnige, enigszins dwarse inslag.

Het Dagelijks Bestuur
Sergio De Sousa Lopes Figueiredo (voorzitter en curator);
Nina van Geffen (assistant-curator)
Simone Tax (assistant-curator)