Faciliteiten

De faculteit Bouwkunde krijgt in de uitvoering van haar onderwijs en onderzoek ondersteuning van het faculteitsbureau, de studentenwerkplaats, laboratoria en het docucenter. Daarnaast maken studenten gebruik van de centrale bibliotheek in het gebouw MetaForum.

Faciliteiten Bureau T: 040 - 247 2231 E: bwfacil@BWK.TUE.NL 

Studentenwerkplaats

In de studentenwerkplaats leren studenten hun ontwerpen driedimensionaal te visualiseren. Het aantal afstudeerders dat gebruikt maakt van de studentenwerkplaats neemt steeds meer toe. De werkplaats is te vinden op de begane grond in het Vertigo-gebouw.

Studenten Werkplaats Bwk. E: studenten.werkplaats@bwk.tue.nl

Laboratoria

De experimentele faciliteiten in de laboratoria van de faculteit Bouwkunde zijn essentieel voor het onderwijs en onderzoek. De faculteit Bouwkunde heeft daarmee enkele unieke faciliteiten in huis.

In het Structures Laboratory Eindhoven vindt onderzoek plaats op het gebied van constructief ontwerpen en materiaaleigenschappen.

In het laboratorium Building Physics and Systems gebeurt experimenteel onderzoek op het gebied van akoestiek, licht, luchtkwaliteit, vocht en warmte, materialen, enzovoort.In de daglichtkamer kunnen studenten onderzoek doen naar het effect van zonlicht op een model van hun ontwerp.Vakkundig personeel voert het onderzoek in beide laboratoria uit in nauwe samenwerking met masterstudenten, promovendi en medewerkers. Daarnaast vindt ook onderzoek plaats voor het bedrijfsleven.

Het doel van het TU/e 3D Betonprinter (3DCP) onderzoeksprogramma is om betonprinten als een nieuwe methode voor de productie van betonnen delen en gebouwen verder te ontwikkelen. In het onderzoeksprogramma wordt ook aandacht geschonken aan het begrip van de onderliggende fundamentele processen. De onderzoeksgroep heeft een eigen 3D betonprinter ontworpen. 

Docu Center

In het Docu Center kunnen studenten informatie verzamelen over verschillende bouwmaterialen. Dat kan zowel in de vorm van brochures, maar ook van monsterstukken. Het docucenter beschikt over een breed scala van bouwmaterialen. Van bakstenen tot beschoeiingen en van afschot-isolatieplaten tot vloerbedekkingen.

 

Centrale bibliotheek

De geheel vernieuwde gecentraliseerde bibliotheek vind je in het gebouw MetaForum: een inspirerende, informatierijke omgeving voor ontmoeting, samenwerking en studeren. Met ruim 950 studieplekken verdeeld in rustige plaatsen nabij de boekencollectie en groepsplekken waar onderling overleg mogelijk is.
Alle studieplekken beschikken over draadloos internet. In de bibliotheek van de TU/e vind je een grote en actuele collectie wetenschappelijke informatie. De bibliotheek biedt via het internet toegang tot allerlei digitale informatie en via de bibliotheek in het MetaForum gebouw informatie in gedrukte vorm (boeken en tijdschriften).

Centrale bibliotheek: https://www.tue.nl/en/university/library/