drs. E.H.M. (Noor) Mens - Expertises

Mens, drs. E.H.M.
Adres :
Technische Universiteit Eindhoven
Postbus 513
5600 MB EINDHOVEN
Faculteit :
Department of the Built Environment
Afdeling :
Architectural Urban Design and Engineering
Functiecategorie :
Docent / Onderzoeker (OWP)
Functie :
ex Promovendus
Intern adres :
VRT 7.09
Email :
e.h.m.mens@tue.nl

Expertises

Biografie

Research profile

Drs. Noor Mens studeerde architectuurgeschiedenis en stedenbouw aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam van 1988-1993. Doctoraalscriptie: De wederopbouw van Velsen. W.M. Dudok (1884-1974) en W. van Tijen (1894-1974), voor een schone stad; voor een leefbare stad.

Vanaf 1993 werkte ze als freelance architectuurhistoricus, gevestigd in Rotterdam en publiceerde over Nederlandse architectuur en stedenbouw in de twintigste eeuw.

Sinds 2013 werkzaam als docent en onderzoeker aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar ze in 2014 haar promotieonderzoek startte. Het onderwerp van het onderzoek is: De architectonische waardering van naoorlogse wijken. Casestudy: de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam. Het doel van het onderzoek is de ontwikkeling van een waarderingsmethodiek om de architectonische en stedenbouwkundige waarden te bepalen van naoorlogse wijken, waarbij de Westelijke Tuinsteden als casestudy worden gebruikt. Deze waarden kunnen een fundamentele rol spelen bij toekomstige transformaties. Uitgangspunt van het onderzoek is een grondige analyse naar de karakteristieke kwaliteiten van de tuinsteden. De wijken werden gezien als internationale voorbeelden van de Moderne architectuur en stedenbouw.