PDEng Smart Energy Buildings & Cities

Smart Energy Buildings & Cities is een tweejarige post-master opleiding tot technologisch ontwerper voor de gebouwde omgeving. De helft van het programma bestaat uit post-master onderwijs waarin workshops worden gevolgd in ondernemerschap en in verschillende technische disciplines gerelateerd aan de gebouwde omgeving (werktuigbouwkunde, elektrotechniek, bouwfysica en installatietechniek en ICT). Ook is er in het programma uitgebreid aandacht voor de ontwikkeling van professionele vaardigheden van de trainees. De andere helft van het programma is gewijd aan een individueel ontwerpproject in samenwerking met een bedrijf. Tijdens dit project wordt de trainee ondersteund door een adviseur van het bedrijf en een adviseur van de universiteit. Een business plan voor het ontworpen product of proces maakt onderdeel uit van de uiteindelijke eindresultaten. Na een succesvolle afronding van het programma ontvangt de trainee een Professional Doctorate in Engineering (PDEng) graad.

Het Smart Energy Buildings & Cities (SEB&C) programma leidt de beste en de meest gemotiveerde MSc afgestudeerden op tot hooggekwalificeerde technologisch ontwerpers. Na twee jaar zijn onze trainees ontwerpers met een brede technologische kennis van energie gerelateerde disciplines in de gebouwde omgeving. Ze blinken uit in hun eigen discipline en zijn gewend om in multidisciplinaire ontwerpteams te werken. Ze kunnen bijdrage aan ontwerpaspecten buiten hun eigen kerndisciplines en ze zijn in staat om verschillende technologieën te integreren tot nieuwe producten en concepten. Daarnaast begrijpen ze de commerciële aspecten van deze innovatieve producten en concepten.

SEB&C is onderdeel van het 4TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Instituut. Dit instituut is een samenwerking tussen de 4 technische universiteiten in Nederland.

CCTO certificatie

Dit programma wordt erkend als een PDEng programma door de CCTO, de Nederlandse Certificatie Commissie voor opleiding tot Technologische Ontwerper.